Nové hokejové dresy? Učiněná radost...plakat

Fanoušci vždycky s netrpělivostí čekají na nové dresy. Konečně se dočkali a naši hokejisté budou hrát v novém.

Když pominuly doby, kdy války byly běžnou "zábavou" monarchů, přenesla se klání na pole sportovní. A tak,  jako se od sebe odlišovali příslušníci tehdejších armád svými pestrobarevnými uniformami, tak se  dnes sportovci odlišují svými dresy. Reprezentují svůj stát a jeho symboly se pak na těch dresech objevují. Někdy jsou konzervativní, jindy avantgardní. Někdy jen ve zkratce, nebo naopak vykresleny do posledního detailu. Občas se stane, že je potřeba tvář těch dresů změnit. Z důvodů politických, jindy estetických nebo aby nebyla nuda.

Grafici se tedy znovu dlouze zamysleli, Český svaz ledního hokeje  se poradil a nakonec rozhodl.  Nové dresy jsou na světě a  státní znak nahradila lví hlava se zlatou korunkou.  Zpočátku mne to dost namíchlo. Kam zmizela moje krásná čtverečkovaná orlice? Co je to zase za pražské hrátky? Nehorázná diskriminace. Ale pak jsem to uviděl.  Lví hlava připomíná spíš znak řezníků a navíc s  pukem v tlamě. Úžasné. Ještě že tam ta orlice není, možná by dopadla ještě hůř než český lev. Přemýšlím, jak něco takového může někoho napadnout. Jestli  to není jenom vtip. Není.

Nakonec si ale  říkám, že pokud budou hrát naši dobře, tak je jedno v čem. Ovšem hrát blbě a ještě u toho blbě vypadat, tak to je hotová tragédie. No uvidíme.

Reakce hráčů mluví už nyní  za své:

Pavelec: "To nemyslíte vážně. Ostuda."

Pastrňák: "Tak tohle nepochopím"

 

Autor: Petr Omelka | sobota 23.6.2018 20:00 | karma článku: 31,51 | přečteno: 1094x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03