"Johoho, ať teče rum"...Mladí Piráti už nejsou Piráti

"Na rakvi s mrtvolou patnáct chlapů chlastá, johoho, ať teče rum," zpívají si piráti z Ostrova pokladů. Ti čeští nemají v rakvi mrtvolu, ale jen svůj název.

Soudruzi vždycky tvrdili, že na stranické práci je stále co zlepšovat, a každý, kdo do politiky někdy dělal, jim musí dát tentokrát za pravdu. A kdo by se měl toho zlepšování chytit nejdříve, než mladí a perspektivní kádři. Řekli si tedy chlapci z mládežnické organizace České pirátské strany Mladí piráti, že je nejvyšší čas začít zlepšovat.

Každá strana je ráda  za každého nového člena a jejich získávání je jednou z priorit. Ale každá strana je ještě raději, když se novým členem stane žena. Nejmladší piráti tedy nabyli dojmu, že název jejich organizace není pro ženskou část národa dostatečně přitažlivý. Že je až moc chlapský a dle místopředsedy  Radka Holodňáka: "...je vhodné jít vstříc současným inkluzívním standardům...dát najevo, že u nás jsou vítáni všichni. Muži, ženy a samozřejmě také nebinární osoby."

Mladí piráti už tedy nejsou Mladými piráty, ale nový genderově vyvážený název je Mladé Pirátstvo. Je mi jasné, že být mladým pirátem a mít kolem sebe jen pár ženských, mnohdy zadaných, je poněkud neveselé. Jestli ale Piráti změnou názvu přitáhnou do svých řad více žen, či nebinárních osob se teprve uvidí. Každopádně přišli s něčím, co například ve Francii nejvíce prosazují ultralevicové skupiny.

Uvidíme, jestli po Pirátech přijde Mladé komuniststvo KSČM nebo Mladé sociální demokratstvo. S češtinou to sice nebude mít nic společného, ale je přece, jak řekl pan Holodňák: " ...čas, abychom přestali dívky a ženy nutit schovávat se pod generická maskulina." 

 

 

Autor: Petr Omelka | středa 17.3.2021 15:24 | karma článku: 38,76 | přečteno: 1691x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03