Chtěl jsem na Facebooku prodat zakázané zboží

Umělá inteligence se stává součástí našeho života, a co dříve musel zvládnout člověk sám, nahrazuje nějaký robot. Na facebooku asi Emil.

Výsledky  robotického vyhledávání zakázaných slov mne zatím  spíše pobavily, než naštvaly. Ale dovedu si představit, že na nějakých strategických místech tihle roboti vyhodnotí situaci po svém a bude to znamenat globální katastrofu. Snad nic takového zatím nehrozí a budou jenom zdrojem humoru. 

Když tady do diskuze napíšete, že někteří poslanci sedí jen na prdeli, jste záhy odhaleni a po zásluze obanováni, protože prdel se neříká. Je to vulgární slovo, i když mně se zdá daleko milejší než řiť, která by asi prošla. Ale na facebooku mi přinesla problém naopak slova spisovná, korektní a společensky zcela  nezávadná.

Jednou jsem se rozhodl prodat na facebookovém bazaru s názvem Marketplace svůj starý batoh. Řekl jsem si, že doba čundrů je bohužel nenávratně pryč a někomu jinému může ještě udělat radost. Tomu batohu se říká "tele", protože svrchní část má pokrytou kožešinou z telete.  Když jsem chtěl inzerát zveřejnit, robot mi napsal, že zvířata je zakázáno na Marketpace prodávat  a zamítl ho. Domníval se chytrolín, že chci asi prodat mládě od krávy. Vynechal jsem  tedy v názvu slovo "tele" a inzerát bez problému prošel. 

Brzy jsem ale zjistil, že je vyhledávání "závadného" daleko sofistikovanější. Když jsem chtěl inzerovat knihu o akvaristice, k zamítnutí stačil obal knihy, na kterém byla vyobrazena ryba zvaná paví očko. Bez toho, abych někde použil slovo ryba, bylo mi znovu oznámeno, že živočichy rozhodně prodávat nebudu. Takže už jen obrázek.

Dnes mi na Marketplace  zamítli další inzerát. Porušil jsem prý znovu zásady obchodování a nabízel k prodeji zbraně. 

Mám tady ještě Šabachovo "Hovno hoří". To  by snad projít mohlo, přece až tak "blbej", nemůže být ani robot.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Omelka | středa 17.2.2021 13:26 | karma článku: 42,70 | přečteno: 6838x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03