Čaputová je prý Čaput

To alespoň prohlásili někteří Slováci, když spatřili zlatou pamětní medaili, na které je ztvárněna tvář slovenské prezidentky.

Zlatá medaile vydaná na paměť inaugurace Zuzany Čaputové vyvolala na Slovensku emoce a ne zrovna podařené dílko přitahuje pozornost médií. Autorem návrhu je sochař a rytec Štefan Novotný, který má na svém  "mincovním" a  "medailovém"  kontě mimo jiné podobizny Haška, Štůra, Masaryka, Hlinky, Kisky a desítky dalších.  Zajímavostí je, že jeho první ztvárněnou ženou, nepočítáme-li Madonu na stokoruně, je právě slovenská prezidentka. Podle některých Štefan Novotný umí chlapy, a proto jako chlapa Čaputovou ztvárnil.

 Po kauze s prstem Maroše Kramára, je národ znovu ve varu. A jako obvykle jedni křičí o neúctě a dokonce zprznění jejich milované Zuzky, ostatní se tím baví a vymýšlí stále nové vtipy.

https://www.blesk.cz/galerie/zpravy-svet/969229/caputovou-znetvorili-na-minci-vypada-jako-muz-pohorsuji-se-slovaci?foto=1

Sama prezidentka ale pohoršena není a s noblesou první dámy prohlásila:

"Dívám se na tu věc s humorem. Především na to, jaká veselá zábava kolem toho vznikla. Zcela se tím vyobrazením neidentifikuji, takže to beru s nadhledem."

Zase je o zábavu postaráno. Na Slovensku mají medaili, jinde ricin nebo třeba Kolumba. Holt, pořád se něco děje.

(fotka v perexu - Creative Commons volná licence. zdroj Wikipedie)

 

Autor: Petr Omelka | úterý 23.6.2020 13:23 | karma článku: 0 | přečteno: 747x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03