Blog.iDNES - společnost s ručením takřka neomezeným

Na rozdíl  od spolku chovatelů poštovních holubů nebo leteckých modelářů, kde se předpokládá, že všem jde jen o to jejich hobby, tady nikdy nevíte, s jakým názorem se potkáte a někdy bohužel ani o co pisateli jde.

Když jsem kdysi napsal svůj první článek na Blog.idnes,  nikdy by mne nepadlo, jak to tady vlastně chodí. Domníval jsem se, že všechno začíná potřebou se k něčemu vyjádřit, něco zajímavého nebo jen vtipného napsat a tím to končí. Že všechny spojuje jen láska ke psaní. Láska vášnivá, zvrhlá,  povrchní nebo romantická. Jedno jaká.  Postupem času  ale vyšlo najevo, že to funguje jako v nějaké školní klase. Franta se domluví s Honzou a založí klub Spravedlivých šípů, zatím co Jarda s Vladěnou Bratrstvo nemyté pracky. Ke každému tomu spolku se přihlásí podle svého gusta další členové a rozpoutá se v diskuzích nemilosrdný boj. Najdou se dokonce  i "špioni", kteří pátrají v minulosti diskutérů, aby pak použili jako zbraň prohřešky, kterých se dotyční kdysi dopustili. A stejně jako v té třídě se objevují hlasy, že paní "učitelka" nebo pan "učitel" někomu nadržuje.

Nechci to hodnotit  a ani nevím, jaký je poměr těch, co stojí na nějaké té barikádě,  vůči těm, které "jenom" baví něco napsat. Ale i když je tento blog společností s neomezeným ručením a každý si píše víceméně podle libosti, mějme všichni v tom začínajícím Indiánském létě pokud možno více tolerance, slušnosti a radosti ze života.  A to i tehdy, když to kolem nás moc radostně nevypadá.

 

 

 

Autor: Petr Omelka | pondělí 4.9.2017 9:35 | karma článku: 20,76 | přečteno: 444x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03