Střelit zloděje není pokus o vraždu

Prezident Klaus mi opět udělal radost. Udělení milosti člověku, který bránil svůj majetek, je stejně tak kontroverzní jako správné.

Odměnou zloděje budiž tucet broků!

Zcela chápu pana Karla Baštu, který střílel na zloděje, kteří mu kradli jeho majetek. Jednou v životě se mi stalo, že do mého bytu vlezl bez mého svolení agresivní člověk, jehož intelektuální schopnosti sotva stačily na zavázání tkaniček. Z osobní zkušenosti vím, jak obrovský je to zásah do psychiky a jak najednou mozek funguje ve zcela jiném režimu. Vzpomínám, jak jsem byl v tu chvíli zcela pohlcen svými emocemi, které neodezněly ani dlouho po incidentu. A kdybych měl tehdy zbraň, použil bych ji bez váhání.

Dnes můžu o všem přemýšlet bez emocí, a i tak jsem přesvědčen, že bránit svůj majetek proti násilníkovi, zloději nebo komukoliv jinému, kdo vědomě páchá zlo, je správné. Jsem naprosto přesvědčen o tom, že pokud někdo krade nebo jakkoliv vědomě a úmyslně zasahuje do svobody druhého, nezaslouží si, aby požíval výhod ostatních, kteří takto nečiní. To předně znamená, že se vzdává výhod ochrany, kterou jinak nabízí právní stát.

Zloději si žádnou ochranu nezaslouží. A nic na tom nemění fakt, jestli ještě kradou nebo jestli už po krádeži utíkají. Kvalifikace "pokus o vraždu" je holý nesmysl, šest let vězení pak do nebe volající hloupost!

Pane prezidente, děkuji, že hájíte zdravý rozum i navzdory tlupě bolševických pseudohumanistů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Olszynski | středa 30.3.2011 22:37 | karma článku: 33,46 | přečteno: 1991x
  • Další články autora

David Olszynski

Kde se berou oranžová vemena?

8.8.2017 v 0:09 | Karma: 35,51

David Olszynski

Ransdorf je nevinný

11.12.2015 v 0:16 | Karma: 24,91

David Olszynski

Dopis Marku Bendovi

23.7.2015 v 23:10 | Karma: 36,97