Recenze billboardu Jana Fischera z dálky

Recenze billboardu (a zvláště pak z dálky) je vzácný úkaz. Tak vzácny, že i legendární duo Just + Rejžek v neméně legendárním pořadu Katovna tento útvar opomíjelo. Tak tedy pojďme na jeden od Jana Fischera ...

Billboard, který zaujmeMediafax

Fotografie – tvář

Fotografie mě na celém billboardu zaujala nejvíce. První dojem byl špatný: "Kam ten bolševický rypák zase kandiduje?!" pomyslel jsem si, neboť letmý pohled evokoval spíše tvář Miroslava Grebeníčka – známého to obhájce alternativních masážních technik disidentů. I když soustředěný pohled odhalil můj omyl, raději bych tento billboard nechtěl míjet na silnici.

Fotografie – košile

Zatímco obličej si nevybíráme, košile je jen naší volbou (nebo reklamní agentury). Výběrem bílé košile na bílém pozadí se podařil husarský kousek v podobě levitující hlavy. Bylo-li to cílem, pak bravo! Osobně bych ovšem volil spíše oblečení, které by kompenzovalo jistě nechtěnou podobnost tváře s výše zmíněným sympatizantem marxistických masových vrahů. Pro případný další billboard proto doporučuji některé z těchto slušivých triček.

Slogan

Slogan "Slovo, které platí" považuji za nejpovedenější aspekt díla. Neexistuje snad žádné jiné heslo, které by lépe charakterizovalo postoje Jana Fischera – prázdnota a neurčitost sdělení mixovaná s rázným a definitivním "možná". Hlavně aby nikdo nepřišel o iluze, ale bylo zachováno zdání rozhodného, rozhodného, rozhodného politika. Tím mě Jan Fischer zaujal už jako předseda vlády. I lidovci se od něj mohli učit.

Barevné pojetí

Neutrální, střídmé, skoro až nudné pojetí nemůže urazit vůbec nikoho (opět). Snad jen nedostatek módní zelené barvy trochu zarazí. Naopak jasně červené číslo tři hned vedle postavy Jana Fischera, které zřejmě znamená, s jakým umístěním bude nakonec spokojen, vyjadřuje tolik sympatickou kandidátovu skromnost.

Je škoda, že celkový dojem z jinak povedeného dílka kazí pár drobností. Vladimír Just by sice možná uvítal více toho uměleckého hledačství, ale já nemám tak vysoké nároky a dávám s klidným svědomím celkově tři kadibudky z pěti!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Olszynski | úterý 25.9.2012 0:36 | karma článku: 23,90 | přečteno: 2013x
  • Další články autora

David Olszynski

Kde se berou oranžová vemena?

8.8.2017 v 0:09 | Karma: 35,51

David Olszynski

Ransdorf je nevinný

11.12.2015 v 0:16 | Karma: 24,91

David Olszynski

Dopis Marku Bendovi

23.7.2015 v 23:10 | Karma: 36,97