Shodíme ho do příkopa! Vždyť je to jen sranda.

Tenhle příběh jsem si nevymyslela. Ten se doopravdy stal. Není to tak dávno. Někdo se nudil a přišel na na hodně pitomou zábavu. Někdo jiný to odnesl. Hrozné, jak mozek bytosti zvané "člověk" může vymyslet takovou věc.

Po silničce mezi poli ujížděl cyklista. Muž něco přes šedesát. Na kole jezdil rád a každý den. Udržoval se tak ve formě a krajina s krásnou přírodou mu dodávala dobrou náladu.

Právě sjížděl z táhlého kopce. V dálce za sebou slyšel přijíždět auto. Přibližovalo se dost rychle. Muž trochu přibrzdil a zamířil blíž ke krajnici.

Ještě slyšel, jak auto, už těsně za ním, přibrzďuje a začíná ho předjíždět. Skoro ho olizovalo, jak bylo blízko. Slyšel hlasitou muziku a dunění basových repráků. Už bylo skoro vedle něho. Muž stačil ještě  koutkem oka zahlídnout, jak se z otevřeného okna auta náhle vymrštila ruka se zaťatou pěstí. Ta ho udeřila do zad. Skoro mu to vyrazilo dech. Snažil se udržet rovnováhu. Hned na to zaječel motor jak řidič přidal plný plyn. Auto zmizelo za zatáčkou.

Silná rána do zad srazila muže do příkopa. Přelítl obloukem řidítka a hlavou dopadl pár centimetrů od velkého kamene v trávě. Přes něj se pak s duncnutím složilo jeho kolo. Jakási ostrá hrana mu prořízla kůži na noze a z rány začala vytékat stružka krve.

Naštěstí nic zlomeného! Žiju! Mohlo to dopadnout hůř! Vyhrabal se z příkopu, z kapsy vylovil mobil, aby přivolal pomoc...

Kdo seděl v autě? Bylo jich víc? Toho si nestihl všimnout.  Ani jakou značku auto mělo. Řidič nebude tedy potrestán. Prohání se nadále po silnicích a jen tak z rozmaru a pro zábavu ohrožuje životy ostatních lidí vymýšlením životu nebezpečných kratochvílí.

Vždyť je to jen sranda!

Že může taková sranda stát někoho jiného život, to ho snad ani nenapadne. Možná napadne, ale co si s tím lámat hlavu. Hlavně se se on sám a jeho kumpáni dobře pobaví.

 

 

Autor: Vlasta Olsson | pátek 7.8.2009 16:00 | karma článku: 29,79 | přečteno: 4009x
  • Další články autora

Vlasta Olsson

Jak se kluci baví po nocích

19.8.2010 v 15:58 | Karma: 12,93

Vlasta Olsson

Kdyby...

2.8.2010 v 17:46 | Karma: 18,10

Vlasta Olsson

Co dokáže jedna fotečka

19.2.2010 v 17:18 | Karma: 11,36

Vlasta Olsson

Co se děje v okně naproti

12.2.2010 v 14:42 | Karma: 19,03