Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nenávist Mela Gibsona vůči Židům, aneb Jak Krista ukřižovali Římané

Tak máme zase Velikonoce a s ními příběh ukřižování Krista, jenž je známý nejen všem křesťanům, z nichž mnozí z jeho smrti tvrdohlavě viní Židy. Byli to však Římané, kteří Ježíše zatkli, zbičovali proslulým římským vynálezem, “devítiocasou kočkou” (důtky s kovovými konci, které trhaly kůži), dali mu na bedra těžký kříž, na hlavu trnovou korunu, kopím mu na Golgotě probodli hruď a pak hráli v kostky o jeho roucho.

U Božího hrobu...Foto. B. Olšer

Římané. Ne Židé… (Na Květnou neděli je vždy křesťany připomínán příběh, kdy před Velikonočními svátky přijíždí Ježíš sedě na oslátku do Jeruzaléma a je oslavován jako triumfální vítěz. Tento den - Květná neděle se nazývá podle květů či palmových větví, které lidé kladli na cestu, když Ježíš přijížděl do Jeruzaléma...)

A Pilát, neomezený vládce nad židovským životem i smrtí, najednou alibisticky prohlásil, že si jde umýt své ruce, když zfanatizovaný dav farizejů požadoval Ježíšovu smrt, avšak záměrně opomenuli tisíce prostých Židů, kteří s jásotem vítali Ježíše při návratu z pouště do Jeruzaléma. Ale tato legenda se nelíbila Melu Gibsonovi. Napřed se předvedl jako režisér brutálního filmu „Umučení Krista“, následně jako fanatický a promiskuitní katolík, co tluče svoji ženu. Kdysi modrooký sexy idol a sedminásobný otec býval pravidelně vyhlašován nejerotičtěji vyhlížejícím mužem planety.

“Vy jste Žid? Zasraní Židi! Židi můžou za všechny války na světě!” křičel opilý po zatčení na dálnici v kalifornském Malibu, kdy je "bombardoval antisemitskými poznámkami", proloženými sprostými slovy. Doma pak přidal další vyhrůžky. “Vypadáš jako zkurvená děvka, a jestli tě znásilní parta negrů, můžeš si za to sama, jasné? Říkám ti to jasně: Klidně tě dostanu pod kytky…“ vyhrožoval a bil svoji druhou manželku, ruskou klavíristku a modelku Oksanu, popsal mi nedávné storry Tibor Spitz - slovenský Žid a výtvarník z Kingstone v USA. Co má Mel Gibson společného s Velikonocemi? Protože Velikonoce nám připomínají umučení Krista, tedy film, který Mel Gibson natočil. A co má Mel s Oxanou? Jejich vztah charakterizuje fakt, že je to psychopat...

Pravidlo Hollywoodu ale zní: "Prominout a zapomenout, pokud váš film vynese sto milionů dolarů…" Americký soud poté rozvedl herce Mela Gibsona a Robyn Mooreovou. Manželství trvalo 31 let. Gibson a Mooreová, kteří se brali v roce 1980, spolu mají šest synů a jednu dceru.

Se čtyřicetiletou Oksanou Grigorijevovou si o čtrnáct let starší Gibson začal už v roce 2007, když byl ještě ženatý. "Stydím se za tebe. Vypadáš jako spařené prase, a kdyby tě znásilnila nějaká banda pošuků, je to jen tvoje chyba," řve Gibson v nahrávce na Oksanu. Tvrdil, že se zná se dvěma agenty FBI, kteří mu ji pomohou zabít. Byl obviněn ze spáchání trestného činu fyzického napadení vůči blízké osobě žijící s ní ve společné domácnosti.

Jedno je jisté; mezi nejhorší rozhodnutí v historii lidstva patří závěry, které přijal IV. lateránský koncil v roce 1215, kdy bylo výslovně zakázáno soužití křesťanů s Židy, kteří byli oficiálně prohlášeni za ty, kdož zavraždili Ježíše Krista. Důsledkem tohoto byla separace židovského obyvatelstva ve zvláštních ulicích a čtvrtích. Fyzická izolace byla posilována řadou dalších nařízení a zákazů. Židé museli nosit odlišující znamení na oděvu (žluté kolečko a bílý skládaný krejzlík, aby nemohli vstupovat do manželství s křesťany...

Jeruzalém mě fascinoval zhmotněním biblických příběhů, které jsem znal od svého prvního ministrování. Getsemanská zahrada, poslední večeře Páně, Křížová cesta Via Dolorosa, Golgota, Západní zeď - Zeď nářků, Chrám Božího hrobu, hrob krále Davida…  Zkrátka vše, co poskytovalo k obdivu město, v němž měla svá nejsvětější místa tři největší monoteistická náboženství světa. Jak narůstá počet turistů, přijíždějících do Izraele v souvislosti s křesťanskými vánočními svátky, připravuje se zvláštní jednotka izraelské policie na jednání s proměnlivým počtem návštěvníků, u nichž propukne tzv. Jeruzalémský syndrom. Člověk postižený touto duševní poruchou nabývá přesvědčení, že je Mesiášem nebo že Mesiáše osobně viděl, případně se ztotožní s jinou biblickou osobností.

Vypravil jsem se také k oficiálnímu Božímu hrobu. V uličkách k bazilice bylo ale plno; poutníci polští či portugalští s rudými šátky kolem krku, střídavě nesli dřevěný kříž a u každého zastavení Křížové cesty se modlili. Myslel jsem, že na Golgotu snad nikdy nedorazím. Kamarád Michael Dorr z Tel Avivu mě proto zavedl na liduprázdné střechy Starého města a já se mohl dívat na hemžení pode mnou na Via Dolorosa, strážené vojáky s M 16, přes mříže kamenných větracích šachet a bez potíží se dostat ke svému cíli.

V Bibli je psáno: “Nesl svůj kříž a vyšel z města na místo zvané Lebka - Golgota. Tam ho přibili na kžíž…” Podle archeologů bylo toto místa vyhrazeno Židům pro kamenování svých odsouzenců k smrti. Předtím zde popravovali také Římané. A znalci to dokládají rovněž faktem, že Ježíš nebyl popraven jako rouhač, přestože veřejně prohlašoval, že je “Ježíš, syn Požehnaného”. Za rouhačství Židé své provinilce nepopravovali ukřižováním, ale právě kamenováním. Přibití na kříži si vysloužili jen ti, kdož se veřejně postavili proti autoritě císaře, v tomto případě Tiberia, resp. v té době jeho zástupci v Judei, prefektu Pilátu Ponskému.

Ten chtěl darovat Ježíši život, jak to bylo zvykem na svátek Pesach, kdy byl vždy jeden ze zloduchů omilostněn. Farizejové to však nechtěli, nezapomněli, jak je z kostelů vymrskal bičíkem. Pilát si proto šel umýt ruce a byla tak naplněna legenda o tom, že se syn Boží obětuje smrtí na kříži za lidstvo, aby pak mohl vstát z mrtvých. Pesach je „Svátek nekvašených chlebů“ nebo „židovské velikonoce“, ve starší české literatuře někdy překládáno jako Přesnice. Je svátkem osvobození židovského národa z tyranského zajetí a zároveň slavnostní probouzení půdy a země.

Bůh řekl Židům, ať obětují beránky a jejich krví natřou veřeje svých domů, aby poznal, kde nemají zemřít prvorozené egyptské děti jako desátá egyptská rána, jež definitivně přinutila faraona propustit Židy ze zajetí. “Před zhruba 3200 lety se vzbouřili hebrejští otroci z otrokářské velmoci Egypta. Památku osvobození židovských otroků z Egypta oslavil v Bílém domě také první prezident USA s černošskými předky Obama při večeři seder, jenž odpovídá Poslední večeři Páně, na níž byli také jeho židovští přátelé,” připomněl mi Tibor.

Inu, třetí poutní svátek Pesach slaví Židé také letos, podle nich v roce 5773. Potrvá sedm dnů na paměť odchodu Izraelitů z egyptského otroctví, čehož jsme my křesťané využili, pečeme beránky a slavíme Velikonoce…

Použity úryvky z mé knihy "Izraelské osudy - Tisíc a jedna pravda ve Svaté zemi"

Snímky Břetislav Olšer

Adventní věnec má židovský původ, aneb Bez Židů by nebylo křesťanů

Křesťanské Velikonoce a židovský pesach, aneb Čtyři roky bez Šalita

Kdy premiéru Nečasovi zazpíváme jako sbor Židů z Nabucca…?

Chameleon v Bílém domě, aneb Památník landsmančaftu v Osvětimi…?

Obama dnes večer oslaví v Bílém domě s Židy svátek Pesach…

Která Golgota, Via Dolorosa a Boží hrob nejsou ta falešná místa…?

 

Další komentáře, glosy, reportáže a ukázky z knih na webech a také v elektronickém vydání na eReading.cz: (http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-osudy?eid=1135)- http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.facebook.com/profile.php?id=10000053041104#!/profile.php?id=10000053041104

Autor: břetislav Olšer | sobota 30.3.2013 14:35 | karma článku: 17,83 | přečteno: 1857x
  • Další články autora

břetislav Olšer

"Zeman si libuje v nejtemnějších lidských pudech," řekl prý filozof Přibáň a napsal Navara

Nejčtenější seriózní český deník, jak se sám tituluje, přišel s dalším zlatým hřebem, když jeho spolupracovník Navara uvedl rozhovor s Prof. Jiřím Přibáněm, jenž označil slova prezidenta Zemana jako tzv. "argument výhrůžkou"...

13.2.2016 v 7:13 | Karma: 36,66 | Přečteno: 1572x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Nezištnost Česka k potřebným; důchodcům 40 Kč, běžencům 750 milionů, za H +T 150 milionů

Byl to šok; Česko opět exceluje - pomáhá potřebným; pro důchodce 40 korun, slovy čtyřicet, dalších 750 milionů běžencům a navíc150 milionů za Tonču a Hanču v pákistánském zajetí. Z cizího krev neteče; máme přece daňové poplatníky.

9.2.2016 v 7:29 | Karma: 42,40 | Přečteno: 6213x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Říkají mu žvýkač kravat a šašekvili; jde jen o trestně stíhaného kozla v ukrajinském zelí

Jen Navarové, Palatové a další tvrdí, že Ukrajina byla dřív než Rusko, že Ukrajinci jsou hrdý národ se svojí hrdou vládou, terorizovanou Ruskem. Mávnou rukou nad demisí ministra Aivarase Abromavičjuse. Vlády se přece mění všude...

8.2.2016 v 8:08 | Karma: 31,67 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

USA spadly z lopatky, marně se Shapiro vzteká; Janukovyčův Alí Fajád je svobodný...

Na počátku všeho byl Alí Fajád, v dubnu 2014 za asistence agentů CIA zatčen Policií ČR v Praze pro podezření z úmyslu prodat zbraně a kokain americkým agentům, jež se vydávali za teroristy Revoluční ozbrojené síly Kolumbie (FARC).

5.2.2016 v 7:55 | Karma: 42,97 | Přečteno: 6480x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Pane prezidente Zemane, proč hned kalašnikov, když to jde havloidně s humanitární bombou?

"Je to marné, je to marné, je to marné," zní replika z filmu "Jáchyme, hoď ho do stroje", kde je řeč o úplatcích, nyní se jedná o neustálé blekotání premiéra Sobotky o tom, jak ho chce prezident Miloš Zeman zastřelit kalašnikovem.

1.2.2016 v 8:01 | Karma: 39,87 | Přečteno: 2027x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce