Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

V88á53c20l14a88v 90R77o81d

31. 3. 2013 12:53

Nebyl Ježíš Kristus náhodou také Žid?! Vzniklo by křesťanství bez Židů? Jeden ukřižovaný  člověk je dáván za vinu Židům (všem!) Tisíce povražděných křesťanů v Římě nikomu nevadí?!

1 1
možnosti
Foto

Vy jste mi pěkný alibista. Až někoho přejedete v autě, bude to ten kus železa, ne vy, jako řidič...

2 2
možnosti
PP

No já mám rád Francouze a Francii, ale proti té, až takřka fyzické, lásce páně olšera k "lokálním židům co se sami nazývají izraelci" zemi galského kohouta vlastně nenávidím;-D

0 1
možnosti
TB

já si myslím,že článek je mimo i tématicky, stále nevím, proč se o Velikonocích propírá smrt Ježíše z Nazaretu. Ten přeci zemřel v jiném časovém období. O Velikonocích se nám narodil, dle římského kalendáře, protože u něj vlastně začínal rok v podstatě v dubnu (březnu). S odvoláním na tehdejší sled měsíců. Mohu se, pochopitelně, v něčem mýlit.

1 1
možnosti
ZK

Z86d87e18n82a 57K86o91č31í

30. 3. 2013 18:15

Pane Olšer, možná by bylo někdy lépe, abyste občas mlčel a nesnažil jste se neustále propagovat vaše nové židovské přátele, k nimž chováte zcela nekritický obdiv. !!!!

Jako správný novinář splácáte dohromady různé nesmysly abyste dostal kýžený závěr, který chcete mít. Všimla jsem si že dnešní křesťané jsou ochotni židy akceptovat. To se však vůbec nedá říct např. o sunitech. 

Proto pitvání 2000 let starých skazek ve prospěch vašich oblíbeců, či v neprospěch vašich neoblíbenců, aniž byste pro to měl jakýkoliv věrohodný podklad, je naprosto zavádějící   :-/!!

10 3
možnosti
JK

Neznalost Bible. Osočujete Piláta a Římany, zastáváte se Židů tehdejší doby. To je omyl. Římanům byl Ježíš celkem lhostejný, Pilát sám po výslechu řekl, že na Ježíšovi neshledal nic protizákonného. Kdybyste pozorně četl evangelia, došel byste k místu, kde se píše, že ZÁSTUP na popud kněží fanaticky volal po Ježíšově smrti. Matete tedy tvrzením, že obyčejní Židé ten den byli na straně Ježíše. Nebyli, chtěli jeho smrt. A to bez ohledu na to, že jej pár dní předtím hromadně vítali.

11 0
možnosti
Foto

Ne všichni obyčejní židé ..... ale ti, kteří byli farizeji a zákoníky proti Ježíšovi poštváni ... Však ten příběh je známý dodnes a dodnes se děje - človk je vítán a oslavován, aby byl po nějaké době křikem davu zfanatizovaného novodobými farizeji tupen a zatracován .... stále, byť ten příběh známe již dva tisíce let, jej znovu a znovu někdo prožívá a my, lidé, nejsme s to se z něj poučit .... a postupující sekularizací, relativizací křesťanských hodnot, útoky na věřící a víru se stává situace horší a horší ;-(

4 4
možnosti
JM

J77i91r71i 73M30a34l37i85n15a

30. 3. 2013 15:56

Ano, mish mash je to straslivy a neprehledny, ale Mel Gibson je opravdu antisemitisticke hovado.

Ovsem to, ze byl propusten na kauci neznamena, ze nesel k soudu. To jen znamena, ze na ten soud nemusel cekat ve vazbe.Rv

0 4
možnosti
MP

A co do toho guláše přidáváte historky Mel-Oksana? První žena ani u soudu Mela z násilnictví nenařkla, vypověděla, že bylo dobrý otec. Ta Oksana vypadala dost "levně", z té nahrávky by se toho nemělo odvozovat příliš. Alkohol uvolnil stavidla a on řekl to, co viděl a co mohli vidět i jiní. Mnohý by si mohl zlomyslně říct: A to vidíš, Mele, až teď? Zkrátka prkotina. A vy to montujete do jednoho článku, kde "řešíte" kořeny antisemitismu. Oni Židé se vymezovali vůči ostatním mnohem a mnohem více, ale protože jich bylo početně méně, pak ten holocaust, zkrátka, o jejich antipatii k nežidům se teď jaksi nehodí mluvit.

5 2
možnosti
RP

Pro tento článek mám svou teorii.;-D

Břetislav Olšer je počítač. ;-D;-D

Podle toho, jak mu kdo zadá témata, vytáhne úryvky textů někde ze zákoutí internetu a složí v jakoby nový článek.

Tentokrát někdo zadal "Mel Gibson + velikonoce + židé " a "počítač Olšer" z  "mišmaš" zadání splácal "mišmaš" článek. :-/

13 1
možnosti
SL

Je to mišmaš....navíc plný historických nepřesností. Co naděláme. Pan Olšer má neustále potřebu se vyjadřovat k čemukoliv. A to i k tématům, která zrovna nejsou jeho "rybníkem".

10 1
možnosti
SL

Mám drobnou připomínku. Ježíše z Nazaretu sice popravili Římané, ale trest si vymínili Židé. JK byl heretik, který se vzpouzel zavedeným náboženským tradicím, znevažoval autoritu veškerého kněžstva. A protože Židé nesměli vynášet hrdelní rozsudky (to mohl pouze prefekt/Říman, bylo jasné, že jej o to požádají. Kdyby jim Pilát nevyšel vstříc, hrozily by vzpoury, protesty...zkrátka židovské obyvatelstvo by přestalo být vůči římu tak "loajální". Pilát původně nařídil pouze bičování, navíc bičování, které nemělo zabít.

9 2
možnosti
JK

Tak jest. Sám Pilát dokonce navrhl, že podle místního zvyku propustí jednoho z vězňů na svobodu a zeptal se davu, jestli má pustit Ježíše. Namísto toho si Židé vyžádali propuštění jakéhosi Barabáše, který seděl za vzpouru. Tak moc chtěli, aby Ježíš zemřel.

3 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce