Narcis Kalvoda vyhrál tučné palmáre a komunista Melčák svůj milion?

Devět roků byl soudruh Milo(u)š Melčák členem KSČM, poté přeběhl k ČSSD, aby nakonec svoji partaj podrazil svým sněmovním sto prvním hlasem, jímž rozhodl o Topolánkově vládě. Ta však byla vloni defenestrována a to byl pro Miloše průšvih.

Koncem srpna 2009 podal stížnost prostřednictvím svého advokáta Jana Kalvody, kdysi bez titulu JUDr, k němuž se však podvodně hlásil, individuální stížnost proti ústavnímu zákonu, který jednorázově zkracoval volební období Sněmovny. Melčákova stížnost se formálně opírala o fakt, že bylo narušeno jeho právo na mandát po celé řádné volební období.

Ústavní soud mu dnes ale vyhověl. A národ, co se smál, až se za břicha popadal, zůstal zírat s otevřenou pusou. Předseda KDU-ČSL a právník Cyril Svoboda přece Melčáko-Kalvodovské stížnosti nepřikládal valný význam.

"Pan Melčák přišel s křížkem po funuse," prohlásil nedávno Svoboda. Vše je ohledně voleb podle něj již rozhodnuto a vše je hotovo. "Pan Melčák se měl probudit v době, kdy byl přijat ústavní zákon, který sněmovnu rozpustil," dodal.

Přesto typicky s tradičním lidoveckým farizejstvím (na křesťana poněkud ujetý příklon k judaismu) dnes prohlásil: "Respektujeme rozhodnutí Ústavního soudu a jsme rádi, že soud nepodlehl politickému tlaku..."

V roce 2006 byl zlínský poslanec Melčák po své skoro desetileté komunistické minulosti zvolen do Poslanecké sněmovny za ČSSD, ze které však byl v únoru 2007 vyloučen.

Zhruba měsíc poté, co spolu s Michalem Pohankou umožnil vznik vlády, složené z koalice ODS, KDU-ČSL a Zelených, tuto pravicovou vládu pak pomáhal držet nad vodou až do jejího pádu v březnu letošního roku.

Kdyby však tato vláda předčasně nepadla a vydržela až do řádných voleb v červnu 2010, celkem by si na konto připsal 1,44 milionu korun...

"Nový termín voleb bude možno stanovit až na základě konečného rozhodnutí Ústavního soudu," uvedl předseda soudu Pavel Rychetský. A jelikož ÚS právě rozhodl definitivně, mimořádné volby dřív jak začátkem listopadu nebudou. Pokud vůbec...

Jak Kalvoda, co už vysoudil na českém státu pro pana Šťávu z Diag Human devět miliard korun, přišel zase k dalšímu tučnému palmáre.

Třeba mu ho vyplatí exministr vnitra Ivan Langer, stejně jako Melčákovi v naturáliích - řekne, že Kalvoda je v ohrožení života a poskytne mu z osobního účtu finance doživotně na osobní automobil, s řidičem i ochrankou...

Volební komise vzápětí zastavila přípravu voleb a musela konstatovat, že v době krize, když hrozí deficit státního rozpočtu ve výši rekordních 230 miliard korun, jsme přišli o další desítky milionů. Možná by pomohly při valorizaci důchodů... 

Zkrátka další český Kocourkov; Jen není jasné, co je vlastně ve veřejném zájmu a kdo je ten vlk, co se nažere a kdo je ta koze nebo ten vůl, co zůstane celý...

 

(Další glosy, komentáře a ukázky z knih na webech: http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz)

Autor: břetislav Olšer | čtvrtek 10.9.2009 16:05 | karma článku: 23,77 | přečteno: 2154x