Další případ, kdy revoluce požírá své vlastní děti…?

Je to ohraná floskule, ale zatraceně pravdivá. Lze ji vydedukovat z tváří současné politické elity. Směje se Radek John, protože je před volbami předsedy Věcí veřejných a jeho konkurent Vít Bárta si poněkud svým „filantropickým“ postojem zadělal na malér. Viz. jeho čerstvá rezignace na funkci ministra dopravy, ovšem prezidentem nepřijatá...

Přeběhlice Kočí v přestrojení za pankáčku...Foto: B. Olšer (2)

Vysmátý je ale Saša Vondra, protože opozice získala jiný problém k diskuzi než jeho Promopro. Správné načasování, jak říkáme u nás na Valašsku - "timing".  Poněkud připitoměle se tváří tři užiteční idioti – Huml, Škárka a Kočí. Asi netušili, že lezou do vlaku, který byl vyslán na slepou kolej. Inu, další případ, kdy revoluce požírá své vlastní děti. Nejvíc to platí o Kristýna Kočí, vášnivé bojovnici za VV a Radka Johna.

Už dávno neplatí, že televizní Otázky Václava Moravce jsou nudné a asexuální. Možná s muži, ale rozhodně ne, když jsou ve studiu ženy a také Kristýna Kočí z Věcí veřejných, když v nich ještě byla. Ta nedávno papouškovala svým slovním kulometem bez tečky ultimativní požadavek na obsazení ministerstva vnitra svým šéfem Radkem Johnem. V opačném případě nepůjdou VV do vlády a basta. Absolutně…

Najednou je ale všechno úplně jinak; v postupném zblbnutí véčkařskými slogany o korupci a agentech provokatérech se vyděsila, když jí věnoval Vít Bárta půl mega. Jen tak ji podstrčil obálku s tučným obolusem. Pro radost, jelikož si stěžovala na úbytek financí zásluhou zdanění poslaneckých náhrad. Hned si ale ve své zmatené revoluční duši Kočí představila, že to celé mohl někdo natočit skrytou kamerou, odposlouchávat a už se viděla, jak to agent provokatér střelí televizi a ona bude za tu nejhorší. Spekulace či jen docela trefná empatie...?

Už viděla, jak chytli Líznera s miliony v igelitce, jak natáčeli Doležela a „pět českých na stole“ nebo jak to bylo s odposlechy, které natočil Michálek… Proto bylo zapotřebí udělat si alibi. Hned, neváhat ani vteřinu. Tak frčela přímo za premiérem Nečasem a na polici, kde podala trestní oznámení. Pak si oddechla, že když nic, tak bude alespoň za Matku Terezu.

Další dítě, už nejmíň páté, které zlikvidovala revoluce umělé politické strany bez tradice – Věcí veřejné, co se staly víc veřejnými, než si kdokoli představoval. Přidala se v zoufalství k  psychopatovi Škárkovi s červem na mozku, co neví, čí je, a k lavírujícímu levičákovi Humlovi, s jednou nohou neustále v průseru.

Ruská trojka užitečných idiotů. Jak může být idiot užitečný? Třeba tím, že udělá práci za někoho jiného. Třeba za přeběhlíky typu Skokan, Karolína Peake a další, kterým se uvolnilo místo předsedy poslaneckého klubu VV, eventuálně i nějaké ministerské křeslo.

Proč Bárta k údajným půjčkám nesepsal kvůli transparentnosti řádnou smlouvu. „Když se na mě obrátí člověk, se kterým si tykám, znám léta - půjčil jsem je na čestné slovo, bez úroku..." Jak jinak mohl dopadnout člověk, který si už na počátku předplácel svoji ministerskou funkci skoro třemi miliony?

Všechny paralely jsou nyní ve hře – Jidáš i Brutus, který se musel potřísnit krví Caesara, aby byl z obliga. I ty – Kateřino Kočí...?

Inu, kdo s čím zachází, ten brzy padne na držku… Vít Bárta; Ferda Mravenec - práce vše druhu…

Dost keců na Johnových billboardech, jak zatočí s neřestnou korupcí

Jak koupit ministerské posty, aneb Veksláci všech zemí, spojte se!

 

(Další glosy, komentáře a ukázky z knih na webech: http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.ltv-plus.cz/ - http://www.facebook.com/profile.php?id=100000530411044

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: břetislav Olšer | pátek 8.4.2011 14:35 | karma článku: 29,22 | přečteno: 3435x