Co to ten Olšer zase plantá za nesmysly...?

Takto mi jeden nick napsal "lichotivý" příspěvek k mému blogu o tom, že nám znovu hrozí zavedení kanadských víz. text měl titulek: Tak co, gadžo, už máte, co jste (ne)chtěli...?  

"Za prvé a především, o zvedení víz do této chvíle nikdo nic oficiálně neřekl. Proč by Kanada měla mít vízové oddělení v zemi, se kterou má bezvízový styk? Zpráva vypracovaná po dubnové návštěvě kanadských zástupců v Praze jasně hovoří o tom, že i když se Romové někdy cítí diskriminovaní, není v ČR žádný vládu podporovaný diskriminační program, naopak, úřady se snaží Romům pomáhat. České zákony jsou v souladu se zákony EU, tudíž je ČR jedna ze zemí s nejnižší diskriminací na světě a Romům nikdo nebrání v cestování po EU. Závěr zní, že z ČR nikdo nemá důvod utíkat zrovna do Kanady."

Tak napsal nick "wandering star" - "bloudící tulácka hvězda". A ejhle, čas oponou trhnul a vízový zlý sen k nám z Kanady opět vtrhnul. Nick "wandering star" pro jistotu "zasvítil" a dodal: Azyl za celou dobu dostala méně než stovka osob, pravděpodobně se jim podařilo prokázat nějakou diskriminaci nebo byli členové komise po opici...

A čáry máry fuk, moje plantání se vyplnilo. Od úterý 6:01 SELČ 2009 platí pro české občany pro vstup do Kanady vízová povinnost. Na svých stránkách o tom informuje kanadské ministerstvo pro imigraci. Prvních 48 hodin budou moci doklad získat při příjezdu do země, poté jen na ambasádě ve Vídni.

Český Rom Jaroslav Suchý (31), který před časem žaloval ministerstvo školství o půlmiliónové odškodné za to, že v dětství musel navštěvovat zvláštní školu, pokračuje ve sporu i po své emigraci do Kanady.

Přestože už od poloviny května pobývá v Torontu, v těchto dnech podal prostřednictvím svého advokáta Davida Strupka odvolání k Vrchnímu soudu v Praze proti dubnovému verdiktu pražského Městského soudu. U něj se Suchý domáhal odškodnění za to, že do zvláštní školy byl umístěn kvůli svému romskému původu.

Ze statistik vyplývá, že v letech 1985–86, kdy byl Suchý do zvláštní školy přidělen, tvořily v těchto ústavech Romové v průměru skoro čtyřicet procent žáků při zhruba dvouprocentním zastoupení etnika v populaci. Žáci zvláštních škol byli přitom vyloučeni z možnosti dosáhnout vyššího vzdělání, Suchý si střední školu s maturitou dodělal soukromě až v 27 letech.

"Denně navštěvuji kurzy angličtiny a už se těším, až se tady budu moci přihlásit ke studiu práv,“ sdělil Suchý, který mě informoval jako první o tom, že už před týdnem se na torontské ubytovně hovořilo o vízech pro Čechy.

Inu, když Olšer plantal...

http://olser.blog.idnes.cz/c/91759/Tak-co-gadzo-uz-mate-co-jste-nechteli.html

(Další komentáře, glosy a ukázky z knih na webech: http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: břetislav Olšer | úterý 14.7.2009 9:10 | karma článku: 18,05 | přečteno: 1806x