Z protiimigračních plánů prý EU couvá

Uprchlická střediska v severní Africe a zvýšení počtu unijních pohraničníků se nekoná, nikdo to neřeší. Vítačům se do toho samozřejmě nechce a nevítači nejsou u moci.

Africké země kolem Středomoří se do zřizování středisek pro uprchlíky nehrnou. Pohrnuly by se, kdyby z toho něco, resp. hodně měly, ale to jim zřejmě nikdo nenabídnul. Unijní pohraničníci se také nepřihlásil, když se totiž žádná náborová akce nekonala a nejspíš ani nebyla plánována, kam by se také měli hlásit. Pak se napíše článek o tom, že je to nad síly EU a je vymalováno. Usnesení se usneslo a vlk se snad nažral, tak ho necháme, máme přece jiné starosti. Prodávat zbraně Saudům a Turkům, otravují Žluté vesty, Ital zlobí, budou volby a vy vytahujete nějaká uprchlická střediska či pohraniční stráž?

Vlk ovšem řádí každý den. Dnes je to zpráva o pobodané těhotné ženě, zítra tu bude zase jiná děsivá událost. Lidé si holt musí zvykat, islám do Evropy patří a jeho kulturní odlišnosti musíme chránit.

Azylové řízení pátečního vraha trvá v Německu, v té tak produktivní a ukázněné zemi, 3 roky a stále není ukončeno. Migranti už stále méně reagují na pro ně výhodné finanční nabídky, pokud se rozhodnou pro návrat domů. Proč také, když mají bydlení, zajímavé sociální dávky, sounáleží s jejich muslimskými obcemi dotovanými státem, děti mají v muslimských školách, takže tyto děti nebudou indoktrinovány zvrhlostmi západního světa, mešity jako z pohádky, někde i soudy s právem šaríja?

Co říká zdravý rozum, když je ta Unie v takovém rozkladu, že se sice dohodne na nějakém postupu, ale pak na něj jako že zapomene? Má cenu usilovat o to, aby ten rozklad byl dokonán co nejdříve, nebo to nechat plavat, ať to nějak vyhnije? Těžko říci. Co se týče migrantů, asi by úplně stačilo, kdyby přestali „zachraňovat“ plaváčky a přestali by útočit na snaživce, kteří se již brání proti nelegálům pevným oplocením nebo jen tím, že migranty nepřijímají. To by asi k záchraně Evropy úplně stačilo, jenže to by k moci museli přijít úplně noví vůdcové. Kdo se totiž jednou zaprodá ďáblovi, ten svoji orientaci nezmění.

Nuž, našinec může sem tam něco napsat, ale jinak musí čekat na to, jak ten proces hnití dopadne.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eu-migrace-frontex-balkan-afrika-diplomacie.A190111_190846_zahranicni_luka

Autor: Olga Pavlíková | úterý 15.1.2019 12:44 | karma článku: 31,31 | přečteno: 814x