Vystoupení z EU není pro ČR řešením

Václav Klaus ml. vyzval k opuštění Evropské unie, poté, co došlo opět ke vraždění, tentokrát ve Mnichově. 

Prý kvůli kontrole našich hranic a i za cenu výrazného zchudnutí (https://www.novinky.cz/domaci/410013-vaclav-klaus-ml-vyzval-k-opusteni-evropske-unie.html).

Ty naše tzv. elity, mezi něž lze zařadit i syna exprezidenta Klause, žádnými elitami nejsou. Jsou sice zoufalí ze stavu věcí, ale jejich reakce jsou primitivní a bez tvůrčího potenciálu a bez řešení budoucích souvislostí.

Co je základem neúspěchu projektu Evropská unie? Základem je personální obsazení jejích lídrů, kteří se ani po brexitu neráčili věnovat příčinám brexitu ani nespokojenosti občanů se směřováním unie a naopak tvrdě razí ještě sešněrovanější společenství postavené na principu vůle pár prostoduchých jedinců, tedy především na vůli Merkel, Hollande, Junker + jejich přisluhovačů. Toto je základ a toto je třeba odstranit. Není zapotřebí střílet, je jen třeba uvolnit cestu a podpořit ty osobnosti, které budou ochotny pustit se do boje s nastolenou blbostí a usilovně pracovat na změně paradigmatu v EU. Kdyby se takovou osobností stal nějaký Čech, měli bychom být na koho pyšní, ale to je opravdu okrajová poznámka. Věnujme pozornost, zda se taková osobnost/i rodí u nás či v zahraničí a jakmile se objeví, dejme jí/jim plnou podporu, protože ta stávající  garda primitivů rozhodujících o směřování EU ji zaprodává již delší dobu ďáblovi.

Za brexit jsem ráda a vývoj událostí v Británii vypadá slibně, dokonce se domnívám, že i nová paní premiérka Theresa May je ve svém nitru spokojená, že k brexitu dochází, byť to veřejně nepřipustí. Aktuální postoje v EU jsou ubohost sama, tudíž se její zemi co nevidět notně uleví. Náš případný exit z EU by však  nic nevyřešil, protože lídři naší společnosti nejsou ani zodpovědní, ani slušní, ani předvídaví, ani odvážní a náš lid jest jejich zrcadlem, takže Česko mimo EU by znamenalo Česko pro drápy Putina.

 Zkrátka za mne: usilujme o vymýcení neomarxismu v EU a nepropadejme beznaději.

Autor: Olga Pavlíková | sobota 23.7.2016 15:40 | karma článku: 23,21 | přečteno: 950x