Volby na spadnutí, máte koho volit?

Na seznamu zkratek politických stran a hnutí, které obsahuje jedna z listin v doručené volební obálce, se nachází 210 subjektů.

Kromě zavedených stran a hnutí a lokálních sdružení tam najdeme třeba Dobrou volbu (chybí ale Dobrá voda), ESDS – Evropskou stranu důstojného stáří, Hnutí FAIR PLAY, KSH – Konzeravitivní a sociální hnutí, MODES – Moderní společnost a další prapodivná uskupení. V každém z nich se zřejmě nachází dost lidí, kteří pokrývají jejich provoz, tito lidé mají své rodiny a přátele a tudíž zajištěný určitý počet volebních hlasů. Vyložit si, proč máme 210 stran a hnutí, které se ucházejí o volební preference, si dovedu vysvětlit pouze tak, že za hlasy jejich voličů jim stát přidělí významnou finanční podporu a to jim stojí za to v této frašce pokračovat.

Následující část článku je chybná, proto nemá smyl ji číst. 

Před nějakým časem jsem obdržela návod jak volit, není-li koho. Ten návod doporučuje, aby se každý občan voleb účastnil a v případě naprosté bezradnosti vhodil do urny prázdnou obálku, případně obálku s více volebními lístky, takže se jeho hlas stane neplatným. Podstatné však je, že jeho hlas již nebude figurovat mezi nevoliči a takto se nedostane do přepočtů, prostřednictvím kterých se zvyšují nejúspěšnějším stranám jejich volební výsledky, ale především tyto strany získávají i za nevoliče od státu finanční prostředky.

Tak buďme odpovědní, zvedněme zadnice a jděme do volebních místností a volme. Máme-li koho, volme ho, nemáme-li, volme též prostřednictvím neplatných hlasů. Státní kase tím pomůžeme a strany, které si nezaslouží naši pozornost, oslabíme. Letošní počasí by mělo přát vysoké volební účasti.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Pavlíková | úterý 4.10.2016 18:06 | karma článku: 18,43 | přečteno: 568x