V zájmu zdraví i zdravých lidí je legalizace pěstování konopí nezbytná

Marihuana z pěstíren má na svědomí těžké halucinace a agresivní útoky, píší na Novinkách (http://www.novinky.cz/domaci/378935-agresivni-utoky-a-tezke-halucinace-ma-na-svedomi-marihuana-z-pestirny.html)

V článku rekapitulují, že hipíci v 60. letech po vykouření jointa poskakovali a smáli se, na rozdíl od dnešních uživatelů této drogy, kteří se mohou chovat nekontrolovaně, útočit na své okolí, svlékat se nebo zažívat silné halucinace, které je mohou pudit až k sebevraždám. Důvodem je, dle článku, pěstování marihuany v umělých pěstírnách, ve kterých se používá sofistikované osvětlování a bezbřehé přihnojování umělými sajrajty za tím účelem, aby droga obsahovala co nejvíce THC.

Rozum do hrsti: dříve běžná plodina konopí (Andulka konopí móčila) pěstované ve volné přírodě obsahuje cca 3% delta 9 THC, marihuana z pěstíren až 25%. Vznik tajných pěstíren je plně svázán se zákazem pěstování této plodiny. Vznikly pěstírny a celkem přirozeně na to navázal i výzkum, který ověřoval účinky světla a různých chemikálií na nadupanost drogy.

Na Islandu, který je na 1. místě na světě v hulení trávy, pravidelně kouří údajně asi pětina obyvatel. Češi jsou na 4. příčce tohoto hvězdného top ten, takže pravidelně hulí odhadem 1/6 až 1/10 obyvatel, tedy milion až půldruhého milionu Čechů. Zákonem máme zakázáno pěstovat marihuanu v přirozeném prostředí, takže tito lidé jsou odkázání na ten nejhorší jedovatý produkt z pěstíren. A stačilo by tak málo – ponechat přírodě, aby v ní rostla nejen tráva luční, ale i ta konopná. 

Co vy na to, páni poslanci, vůbec nemáte špatné svědomí?

Autor: Olga Pavlíková | sobota 29.8.2015 9:03 | karma článku: 23,04 | přečteno: 527x