Touha Brigitte Macron po vlastním, veřejně financovaném rozpočtu

Babka si dupla a synáčkovi, pardon, manželovi Emánkovi vyčinila, protože sliby se musí plnit a jeho splnění jí Emánek zřejmě dluží za to, jak šikovně ho navigovala k prezidentskému postu.

Francouzům se to pochopitelně nelíbí, proč by z jejich daní měla profitovat osoba, kterou nevolili a která má stejně královské živobytí v podobě 2-3 spolupracovníků, dvou sekretářek a dvou bodyguardů, vše hrazené z rozpočtu Elysejského paláce. Do tohoto palácového rozpočtu nepadají peníze z nebes, nýbrž opět pouze peníze daňových poplatníků.

Tato drobná kauzička jen klasicky vypovídá o tom, jací lidičkové jsou. Mám hodně, a to nikoliv vlastním přičiněním, ale chci více. Chci být uznávanou královnou, chci obřady, poníženost, závist a to, co chci teď, je jen zlomek toho, co budu chtít zítra.

Pokud by měla mít partnerka či partner prezidenta vlastní rozpočet, mělo by to logiku toliko za předpokladu, že by kandidovali oba a v nějakém poměru by se dělili o funkci. Takže ta Brigitte by mohla být průkopnicí pro další prezidentské volby, ve kterých by kandidoval partnerský pár – nezdá se vám to geniální?

 

Autor: Olga Pavlíková | úterý 8.8.2017 15:30 | karma článku: 36,71 | přečteno: 1309x