Syntetická výroba opiátů

Článek "Na výrobu tvrdých drog stačí pouhý cukr a kvasinky" v Novinkách.cz uvádí, že opiáty obsažené v máku bude možné vyrábět průmyslově a lacino,

k výrobě budou stačit jednoduché suroviny a základní znalosti z molekulární biologie

To není až tak špatná zpráva. Pokud bude možné vyrábět makové opiáty synteticky, byznys postavený na máku se zhroutí a gangy se rozpadnou. Země, jako je Afghanistan, Mexiko, Laos či Barma, jejichž základním produktem je mák, se budou muset přeorientovat na jiné plodiny a čím dříve s tím začnou, tím lépe uspějí.

Samozřejmě, zlevněné opiáty budou lákadlem pro další uživatele a prý "protidrogové týmy budou mít velkou starost navíc". Toto je klasické represívní myšlení, které vede lidstvo do záhuby. Drogy jsou součástí života, marná sláva. Určitá část slabošské populace jim podléhá a maří tak své životy a kdo jim pomáhá, je světec.

Ostatní populace, která je životaschopná, drogám nepodlehne, protože svým intelektem rozpozná jejich působení. Společnost však má za úkol probudit intelekt lidí včas, před tím, než je jako neznalé droga omámí. Odedávna jsem proto přesvědčena, že tak, jak se v moudré rodině seznámí dítě s alkoholem, tak je třeba postupovat i v případě drog. Podat malé množství, nechat prožít následek a pracovat s informacemi o závislostech a působení drog na zdraví. Naše mozky jsou totiž v určitém smyslu docela přitroublé. Vybírají si spíše taková řešení, která se jim jeví jako snadná. Proto je nezbytné, dodat těmto mozkům informaci, že nejsnadnější bude se drogám vyhýbat.

 

Autor: Olga Pavlíková | neděle 24.5.2015 8:54 | karma článku: 14,61 | přečteno: 569x