Státní vyznamenání České republiky údajně obdrží i Robert Fico

"Propůjčením nebo udělením státních vyznamenání České republiky jednotlivcům oceňuje stát jejich vynikající občanské zásluhy o budování svobodné demokratické společnosti, výsledky práce, úsilí o obranu vlasti, hrdinské a jiné výjimečné činy." Tolik Wikipedie

President Zeman údajně u příležitosti letošního stáního svátku 28. října vyznamená i Roberta Fica, slovenského ministerského předsedu. Pálivější políček už Zeman občanům nemohl vystřihnout. Jakou zásluhu, natožpak vynikající zásluhu, má Robert Fico na budování naší svobodné demokratické společnosti, co pro naši vlast vykonal, zdalipak ji bránil či prokázal jakékoliv hrdinství nebo snad vyjímečný čin?

Slováci mají Roberta Fica a je to jejich volba. Každý si o kamarádství Miloše Zemana s Robertem Ficem může myslet své, ale jinak jde o soukrové sympatie. Miloš Zeman nám však jasně sdělil: stát jsem jáááá, opilecký stařešina. Já a nikdo jiný nebude rozhodovbat o tom, kdo je nejlepší, kdo zasluhuje uznání. 

Osobně jsou mi státní vyznamenání ukradená a považuji jejich udílení za rituál, který chce doba. Dehonestace tohoto riuálu Zemanem už je taková, že bych byla proto, aby byl zrušen.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Pavlíková | sobota 25.10.2014 8:37 | karma článku: 24,29 | přečteno: 1052x