Rozkrádání evropských dotací

Dle německé veřejnoprávní stanice ZDF přizpůsobil Babiš prostřednictvím české vlády pravidla vyplácení evropských dotací tak, aby vyhovovala zájmům Agrofertu.

Dle článku https://www.seznamzpravy.cz/clanek/system-babis-to-prece-nemuze-fungovat-a-zaplati-to-cesi-rika-nemecka-reporterka-70633?dop-ab-variant=9&seq-no=1&source=hp se „podvody a zneužívání evropských dotací odehrávají ve všech zemích Evropské unie“ Pak prý existují země, „v nichž dochází ve spojení se zneužíváním dotací k politické změně, jež poškozuje základní hodnoty Evropské unie“ (dle tohoto článku jsou to Česko, Maďarsko, Rumunsko).

Tak to shrňme: rozkrádání evropských dotací je OK, pokud to nepoškozuje základní hodnoty Evropské unie. Když však např. v Česku se Burešovi podařilo zajistit, aby jeho firmy byly dotačně zvýhodňovány před jinými a k tomu se „zasazuje, aby Brusel měl co nejméně pravomocí“, musí se s ním něco udělat, stává se totiž nebezpečným pro bruselskou moc.

Bruselská moc není nikým kontrolována, bují si podle choutek mocných, kteří si tuto moc přivlastnili. Burešova moc začíná být kontrolována bruselskou, a to je dobře. Opravdu dobře bude, až ani bruselská moc nebude mocí svévole samozvaných, kteří tuto svou svévoli nazývají evropskými hodnotami a až se zruší celá ta křivácká dotační zhovadilost. Ať každý má tolik, kolik je schopen vyprodukovat v co nejvyšší kvalitě - to jsou čestná pravidla hry. K tomu nakradené s omluvou a úrokem vrátit - to bude Unie, do které bude chtít každý, tedy každý, kdo nekradl. Je někdo, kdo nekradl? Byl jeden domeček, v tom domečku stoleček, na stolečku mistička, v té mističce rybička ... kde jsou ti páni? Na hřbitově zakopáni.

Autor: Olga Pavlíková | pátek 19.4.2019 10:13 | karma článku: 24,17 | přečteno: 838x