Propaganda v plném proudu

Nový bloger pan Leontýn Diblík včera zveřejnil článek "Ukrajina aneb nenechme se ovládat USA". V článku uvedl adresu videa www.youtube.com/watch?v=jnZKtRejmSA, který považuje za hodný shlédnutí.

Video je s pozadím německy mluvícího komentátora, překladatelka je Slovenka, zřejmě plynule čtoucí příslušný text. Základní pointa je o skrytých amerických štváčích, kteří najmuli na Ukrajině bandity, a ti za ně vraždí ženy, děti, starce, vyhazují do povětří školy a nemocnice, jsou tam řeči o hadech a štírech a je tam apel na posluchače, aby si uvědomili, že toto je potká, pokud se neprobudí a nebudou spolupracovat s hodným Ruskem. Jde o klasický propagandistický model, jak zaujmout masu. Žádné konkrétní údaje, jen citové vydírání. 

Proč o tom píši? Závěr videa byl pro mne přece jen zajímavý. Světovládci západu docílili mentální retardace populace, podařilo se jim degradovat smysl života na sex, drogy, alkohol, rozkoš a násilí. Ono to tak nějak je.

Nechceme-li se utopit v pastech propagandy rudé a antirudé, nezbývá než být ve střehu. Žádejme po svých představitelích, aby i oni byli ve střehu, zkoumali zodpovědně každou nabídku té i oné strany, aby žádali důkazy pro nejasná tvrzení a pokud se ukáže svinstvo, pojmenovali ho svinstvem. Propaganda bude nabírat na obrátkách. Zachovejme si jasné hlavy!

Autor: Olga Pavlíková | sobota 30.8.2014 9:52 | karma článku: 13,46 | přečteno: 818x