Pozdrav na Letnou

Vládní politici jsou rozklepaní jako komanči v listopadu r. 89. Mají smůlu i štěstí, že policejní zásah proti demonstrantům na Letné použít nemohou, všichni se totiž stavějí, že jsou demokrati.

(Copak se asi honí v hlavince Mlátičky)

Lid, který demonstraci nepodporuje, moc netuší, ani v podstatě tušit nechce, o co jde. Jim Burešova kobliha k životu stačí, protože je jim hodně povědomá z dob totality, na kterou s nostalgií vzpomínají. Tento lid nijak moc po jiné demokracii, než je účast ve zdegenerovaných volbách, nepotřebuje, nestojí o ni, chce toho hlavně co nejvíc zadáčo, nebo alespoň ve zdánlivých slevách, a že jsou podvodné, jim proboha neříkejte!

Na druhé straně stojí jakási parta kolem Milionu chvilek pro demokracii, která je evidentně velmi podstatně podporována z brusele, a to je smůla smůlovatá, protože zase existuje velká skupina lidí (patřím mezi ně), kteří jsou před mocí brusele právem obezřetní.

Zdravím všechny demonstranty na Letné, byť nejsem stoupencem Milionu chvilek. Jsem ovšem stoupencem proudu, který požaduje, aby exkomunistický estébák a nyní již prokazatelný hospodářský podrazák kvapem vypadl z premiérské funkce a musel se věnovat pouze svým trestním kauzám.

Co bude po Burešovi? Co nám za trest  provede mstivý z hradu? Budeme se zase potácet v područí mafiánů z ódées, nebo se připlížíme k bruseli blíže, nebo povstanou noví spasitelé, co nás čeká? Vždycky jen to, co bude odrazem naší malosti nebo velikosti. Třeba už konečně vyrosteme!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Pavlíková | neděle 23.6.2019 10:40 | karma článku: 19,93 | přečteno: 980x