Poláci si zvolili blbé představitele, co je ale Bruselu do toho?

To, že si Poláci zvolili konzervativní vlastence (PiS) a nyní z toho mají těžkou hlavu, je opravdu jen jejich věc.

Dějí se tam věci, které, dle Bruselu a většiny našich médií, jsou nedemokratické. Nejspíše jsou. Ať se to týká okamžitého jmenování pěti soudců Ústavního soudu po vítězství PiS, nebo sporů, které musí řešit 13 členů soudu dvoutřetinovou většinou namísto pětičlenného soudního senátu – tedy paralyzace systému, nebo ať se to týká zákona, který dostává rozhlas a televizi pod kontrolu parlamentu. Jsou to opravdu zhovadilosti.

Jenže Brusel chce, dle Novinek (http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/390705-brusel-hrozi-varsave-kvuli-sporne-zmene-medialniho-zakona.html) konat: „Mnoho věcí hovoří pro to, abychom aktivovali takzvaný mechanismus právního státu a na Varšavu uvalili dohled”, prohlásil údajně německý a evropský politik, Günther Oettinger (člen CDU). 

Stejně tak si na Poláky brousí zuby předseda Evropské komise Juncker, který prý v lednu zahájí „proceduru pro porušování základních evropských hodnot”. Tato procedura prý byla nastavena v r 2014, tedy téměř včera.

Všechny argumenty pro zachování unie evropských států jsou překonány touto procedurou. Pár úchylů v EU se rozhodne, že nějakému státu šlápne za krk a mašina se rozjede. Jak to, že v médiích o tomto paskvilu, který je platný od r. 2014, nepadla ani zmínka? Co naši zástupci v EU dělají? Co dělají všichni ti pisálkové, kteří se ráchají v kdejakém bahně, ale o takovém usnesení ani nepípnou?

Abych se tedy vrátila k Polsku. Poláci udělali kardinální chybu, ale je to jejich věc. Pokud za ně budou řešit jejich chyby bruselští, lidé se nikdy nepoučí a stanou se pouze loutkami, které mají hlavně hodně šukat, lézt do zadnice svým doktorům, poradcům a dívat se na dementní retropořady „veřejnoprávní“ televize, tedy stará známá manipulace s davy s heslem „chléb a hry“. Svět, bohužel, nepokročil ani o pidikrůček kupředu oproti úpadkovému období římské říše a udělal opět krok vstříc svému pádu.

Je v pořádku psát petice, vzkazy a poskytnout Polákům veškerou podporu, aby se mohli s hrozící totalitou vypořádat. Zasahovat však do běhu věcí z venku nikdo nesmí, protože, to, co chystá Brusel, je horší, než to,  co se děje v Polsku!

Autor: Olga Pavlíková | neděle 3.1.2016 10:45 | karma článku: 36,11 | přečteno: 1237x