Pevná linka do Washingtonu pro Německo

„Potřebujeme pevnou linku do Washingtonu. Máme zásadní zájem úzce spolupracovat s Američany na řešení naléhavých mezinárodních otázek a bránit pozici Evropy,“ uvedl německý ministr zahraničí Maas.

Dle informace v článku https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/504263-sef-americke-diplomacie-zrusil-schuzku-s-merkelovou-a-maasem.html se pan Maas pozastavuje nad tím, že Německo je až 39, zemí, kterou pozval americký ministr zahraničí na návštěvu a navíc byla tato návštěva v posledních dnech zrušena.

Já se zase pozastavuji nad tím, jak se vnímá Německo. Vnímá se tak, že je protektorem Evropy a chce horkou linku do Ameriky, prý z důvodů obrany Evropy. Nepamatuji si jediný okamžik, kdy by Německo bránilo Evropu, pamatuji si ovšem, že ji umí cupovat ať válečně nebo nejrůznějšími nařízeními, prosazovanými skrze Evropskou komisi, které konvenují německému průmyslu či německému naturelu. Pan Maas v podstatě sdělil, pravděpodobně nechtěně, že Evropa je Německo. A toho by si měli všichni Evropané, a to běžní občané i politici, všimnout a zamyslet se nad tím, zda si také představují, že  Evropa je vlastně Německo.

Autor: Olga Pavlíková | úterý 7.5.2019 14:08 | karma článku: 23,91 | přečteno: 425x