Pavel Novotný "vstoupil do dějin"

Pavla Novotného, v současnosti starostu Řeporyjí a několikanásobně hubatějšího potomka baviče Petra Novotného, si Rusové pozvali do ruské státní televize Rosija 1 s představou, že mu to natřou za jeho nápad postavit padlým

vlasovcům v Řeporyjích pomník.

Což je zase jedna ukázka žurnalistické naivity, ale také zpupnosti i neznalosti poměrů. Kdyby si napřed výroky tohoto, momentálně komunálního politika, proklepli, nikdy by k takové debatě nepřistoupili, protože by si uvědomili, že tak jako oni lžou, zkreslují a zesměšňují cokoliv tak, jak sami potřebují, dělá totéž i Pavel Novotný. Pět Rusů proti jednomu Novotnému se zmohlo tak akorát na sršení zlosti a následné utnutí debaty v půli slova.

Spousta Rusů tu debatu určitě sledovalo a je jisté, že mnozí se čertili se svými reportéry nad nehorázností Novotného výroků o tom, že vlasovci sice kolaborovali s nacisty, ale zkrátka při osvobozování Prahy jich kolem tří stovek padlo, stejně jako nad jiným výrokem o tom, že Koněv dorazil do Prahy až druhý den po vítězství. Nejdůležitější ale pro diváky bylo připomenutí událostí v Katyni, kde došlo k dlouho Rusy utajované vraždě 20 000 příslušníků polské inteligence. Stejně jako mnozí Češi si obalují hlavy polštáři, když je řeč o hanebném chování Čechů při vyhánění Němců z republiky, mají zcela jistě stejné pocity i Rusové. Nemluvte proboha o naší krutosti, o tom, že nejsme lepší než kdokoliv jiný.

Druhá skupina posluchačů, nejspíš celkem malá, se podivila, co se to v té televizi semlelo, jak je to vůbec možné, že něco takového v celostátním médiu, nepřetržité nalejvárně, proběhlo.

Když se to tak vezme kolem a kolem, i každý extrém má své místo v dějinách. Na Rusa a Číňana, rozuměj současného vládnoucího Rusa a Číňana, platí extrémní tlučhuba Pavel Novotný s jakýmsi politickým a kulturním rozhledem, který má jednu vzácnou vlastnost, a tou je nebojácnost. Kdo jiný to ještě z našich politiků má?

Příspěvek k článku https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pavel-novotny-ruska-televize-russija-1-rozhovor-vlasovci-pomnik-spor-rusko-moskva-katyn.A191130_103021_domaci_lre

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Pavlíková | sobota 30.11.2019 13:24 | karma článku: 45,30 | přečteno: 14863x