OSN se výrokem o otevírání evropských trhů migrantům odrovnala

"Expert" OSN na migraci, nějaký pan Francois Crepeau se vyjádřil povýšeně k zoufalým pokusům makedonských policistů udržet valící se migranty a přimět je k registraci.

Označil jejich oprávněné použití slzného plynu a další pokusy zajistit pořádek za formy násilí proti migrantům.

Nejen, že je téměř celá Evropa vzhůru nohama, protože nezvládá příliv uprchlíků, ale navíc ještě představitel celosvětové organizace jí bude házet klacky pod nohy kárajícími proslovy a nabubřelými výzvami, aby Evropa otevřela své trhy migrantům.

Vzpomeňme na období přelomu tohoto tisíciletí, kdy se EU začala otevírat zemím z původního východního bloku, jaká důmyslná opatření se vymýšlela proti možnému vpádu práce chtivých Čechoslováků, Poláků, Litevců, Rumunů, atd, kteří se jevili jako ohrožení západních pracovních trhů. Jednalo se o propracovaná zdůvodnění, proč pracovní trhy na léta uzavřít, spekulovalo se totiž o statisících uchazečích ze zemí původního socialistického bloku. Kde tenkrát byl pan Crepeau a celá OSN, kdo se ráčil zabývat ubožáky z východu, kteří se stali "hrozbou" pro "vyspělý" západní svět? Odpovím sama. V té době ještě svět nebyl tak prosáknutý multikulturním fašismem a západní svět byl prozíravý a docela oprávněně se jistil proti možnému přetížení svého pracovního trhu. Časem se ukázalo, že nápor nebyl nikterak nezvládnutelný a dnes je tato kapitola uzavřená a zapomenutá. Nelze hodnotit, jak by situace vypadala, kdyby si západní země tyto pojistky nevymohly, ale každopádně byl jejich postup prozíravý a obezřetný.

O dvacet let později je však všechno naruby, máme otevřít své pracovní trhy migrantům. Díky odeznění krize se sice zmírnila nezaměstnanost občanů EU, ale v jižních zemích (Španělsko, Itálie, Řecko) situace stále není růžová a i naši padesátníci, matky po mateřské či absolventi škol se musí hodně ohánět a často uskrovňovat, aby našli pracovní uplatnění, ne všichni jsou ale úspěšní. Realita však taková božstva z OSN nezajímá, oni nás jednoduše potupí a označí za násilníky a xenofoby, pokud se budeme bránit nájezdům.

OSN se pro mne stává po výroku pana Crepeau větší hrozbou, než ti nájezdníci. Jestli jsou v OSN samí takoví tupci, nebo naopak vychytralci podplacení korporacemi, které mají zájem na vylidnění Afriky, pak nevidím jiné řešení, než občanskou neposlušnost.

 

Autor: Olga Pavlíková | středa 26.8.2015 0:21 | karma článku: 38,26 | přečteno: 1351x