ODS: žádné daně mladým a dotované cestování

V perexu se nemají používat expresivní výrazy, tak se budu krotit. Pani Udženija to z nadpisu prosadila do programu ODS „Země, která vítězí“. Už název toho programu je směšný (to se snad v perexu napsat smí)

Proč bychom měli být zemí, která vítězí? Kdyby tam bylo uvedeno „vítězí sama nad sebou“, to bych brala. Vítězit nad hloupostí, leností, zbabělostí, nekompetentností a jinými nevábnými přívlastky by bylo fajn alespoň v proklamaci. Protože to, co se proklamuje, přece jen na duši působí. Ale když se proklamuje vítězství nějaké strany nebo země, pak současně se musí připustit, že ostatní prohrají. Fakt jsou v ODS přesvědčeni, že oni jsou vyvolení a jejich hlavním cílem je, aby ostatní (ať soupeři či jiné země) prohráli?

Žádné daně mladým, dotované cestování – to může vymyslet jen někdo, kdo uvažuje podobně, jako Merkel. Kdo se domnívá, že když do nějaké skupiny lidí naleje horem spodem peníze, výsledkem bude, že ten nalitej ty peníze v budoucnosti s vděkem zhodnotí. Zhodnotí je ve prospěch společnosti pouze pár vysoce kultivovaných jedinců, ale většina si pořídí v zahraničí  luxusní zboží, vymete kdejaký vyhlášený podnik, navštíví pár drahých resortů nebo se účastní nějakých nezodpovědných adrenalinových výprav, to bude výsledek. A pak bude natahovat ruku na nové dotace a když je nedostane, uchytí se tak akorát u šmejdů.

Lidé vždy potřebovali nikoliv věci zadarmo, ale ušlechtilé cíle. Někdo má prostředky na cestování, prošmejdí kdejaký kout planety, ale stejně jeho přínos společnosti je nula. Někdo žádné prostředky nemá, ale má odvahu se životem probít k nějakému hodnotnému cíli. A jsem přesvědčena, že právě odvahy k prospěšnému konání je dnes málo a taková tzv. konzervativní strana by k ní měla podněcovat na prvním místě.

O neskonalé hlouposti zrozené v ODS lze číst v článku https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zadne-dane-mladi-dotovane-cestovani-ods-kritika-tranici.A191130_123758_domaci_lre

Autor: Olga Pavlíková | pondělí 2.12.2019 11:14 | karma článku: 34,38 | přečteno: 1116x