O rodině

Inspirací k tomuto článku je blog pana Turnera „Tradiční plky o tradiční rodině“. Jde o zamyšlení, co je v tradičním pojetí rodina.

Bezdětný pár ženy a muže se v tradičním  pojetí neoznačoval jako rodina, ale jako manželé, manželský pár. Pokud se jim narodilo dítě nebo více dětí, stala se z nich rodina. Dnes aktivisté za „LGBT práva“, o která mnoho těchto lidí s odlišnou sexuální orientací nestojí, podsouvají, že pár je rodina, tudíž i LGBT pár má být označován jako rodina. No, a v tom je jádro pudla, že společnost moc nekontroluje, co se jí podstrčí, a protože je vesměs mírumilovná a přející, spolkne návnadu i s navijákem. Pár není, opravdu není rodina, rodinou se stává s příchodem dítěte/dětí. Rodina je instituce věky prověřená jako ochranný prostor pro děti, aby mohly díky péči svých rodičů dospět a stát se plnohodnotnými a zároveň prospěšnými součástmi společnosti.

Před pár dny jsem zde četla vtipný blog nějaké mladé maminky o nadmatkách, zaskočil mne v něm však postoj, že ty trapné nadmatky si pořizují děti, aby se jim věnovaly. Blogerka možná nechtěně naznačila, že nenadmatky si děti pořizují, aby se vyrovnaly standardu a měly se čím chlubit na instagramu, ale jinak věnovat se potřebám dětí je pro ně docela otravné. Nějak tak i vnímám boj aktivistů za „práva LGBT komunity na výchovu dětí“, neboť zde jde o práva dospělých a děti jsou upozaděny do rolí domácích mazlíčků, kterým je poskytnuta střecha nad hlavou, dostatek jídla a věcí. Jenže děti nejsou pejsci a kočičky, kterým obstaráme stravu podle reklam, škrabadla a pelíšky, s nimi je s mnoha radostmi i spousta starostí a milostné hrátky jejich rodiče 1 s rodičem 2 doplněné pozérskými fotkami páru, který "se ničím neliší od ostatních", by jim opravdu neměly stát v cestě.

Můj blog ani moje postoje nejsou v žádném případě nepřátelské vůči zmiňované komunitě, naopak jí přeji, aby se falešných aktivistů za falešná práva, která ji degradují, co nejdříve zbavila. A také jí přeji, aby se zbavila nálepky LGBT komunita a její příslušníci aby se považovali za standardní a vážené členy společnosti podle toho, jakou vážností společnost zaujmou, nikoliv tím, co pro ně zvrácení aktivisté vytřískají.

https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717724

Autor: Olga Pavlíková | pondělí 17.6.2019 14:30 | karma článku: 21,39 | přečteno: 523x