Navrhuji vědecký experiment týkající se islámského světa v Evropě

Kdybych měla miliardu, pro blaho světa bych ji investovala do experimentu „kulturní začlenění tří obyčejných, nikoliv nějak vytipovaných muslimských rodin“ 

Postavila bych jim rodinnou mešitku, umožnila jim kontakt jak s muslimskou komunitou, tak s tou českou, dospělým bych nabídla práci odpovídající jejich vzdělání, ale nebyla by to jejich povinnost, děti by mohly chodit do škol podle vůle rodičů. Měli by velmi slušné bydlení i zaopatření, pokud by jim chození do práce nevyhovovalo. Jejich jedinou povinností by bylo, umožnit psychologům a sociologům průběžný výzkum jejich životního stylu a případných změn, a to v horizontu např. 10 let. Všechno rozhodování by bylo na nich, tedy mohli by vyhledávat jak kontakty na místní instituce, tak na neziskovky či na radikály. Vpustila bych mezi ně i všechny možné české multikulturalisty, Halíkem a Horáčkem počínaje. Jediné, čím by byli omezeni, by byl právní řád experimentující země.

Miliarda není tolik, aby to nestálo za to, už informace za 1 roku by vypovídaly o tom, jak jejich komunity fungují. Proč vlastně takový experiment nebyl už dávno vědecky zdokumentován před tím, než bylo posvěceno bezhlavé přijímání muslimů? Napřed se vzorkem např. 3 rodin, pak s tisícovkou? Oba experimenty samozřejmě by byly řádně vyhodnoceny včetně všech rizik. Pokud by rizika byla nízká a společnost je byla schopná eliminovat bez výrazného ohrožení, proč neotevřít regulovaně brány i muslimům?

Jenže žádný průzkum se nekonal, byť je historicky evidentní, že průniku muslimů se země vždy bránily daleko intenzivněji, než průniku jiných kultur, protože měly své neblahé zkušenosti.

Kdyby totiž byly k dispozici takové vědecké výstupy, měla by každá země podložený důvod se bránit nucenému rozdělování muslimských cizinců. Možná je ale tato úvaha zbytečná, protože Trump zvolí úplně normální přístup k islamizaci Ameriky a ovlivní tak pozitivně i ten poslušný americký přívažek, kterým je EU.

Autor: Olga Pavlíková | pátek 18.11.2016 13:04 | karma článku: 31,57 | přečteno: 1071x