Národ na základě vašich hrozeb nevyhyne, pane Grygare

Představte si, že by si kterýkoliv ministerský předseda na nějakém summitu EU, který má vést ke schválení nějaké kokotiny, vzal slovo a pravil:

„Vážené soušky a souzi, už je toho na lidi v mojí zemi příliš. Každá společnost potřebuje nějaký řád, pokud má fungovat. Avšak to, co je předkládáno ke schválení, řád není, je to lumpárna a neřád. Evropští úředníci se stali stroji na chrlení buzerací a evropští lídři spokojeně vrní, že tak to má být. Včera dávali v České republice pohádku Tajemství staré bambitky. Je to o dvou rádcích - pitomých lotrech, kterým se zadařilo právoplatného krále a královnu vysílat za cestovatelskými zážitky a moc převzít do vlastních rukou. Co však mohou dva pitomí lotři způsobit v království, než zvyšování daní a zotročování lidí v pohádce a nedovolené vměšování se do uspořádání života v členských zemích v EU? Není to náhodou tak, že namísto toho, aby za blaho země zodpovídali právoplatně zvolení lídři členských zemí, alias král a královna, odstavila je evropská unie do role bezmozků kývačů s tím, že jejich apanáže jsou luxusní. Británie se brzy rozhodne, zda v tomto spolku zůstane, nebo zda půjde vlastní cestou. S velkou pravděpodobností pak budou v případě brexitu o podobném kroku uvažovat i další země. Nestálo by za to, vážení, začít jednat o tom, co je v EU špatně, co země a jejich občany dráždí a co nechtějí? Nestálo by za to předejít chaosu, který zákonitě nastane, pokud se exity stanou pravidlem? Jsou stávající lídři EU odborně a morálně způsobilí být těmito lídry, nebo jsou to nedovzdělaní političtí šplhavci, kteří jsou připraveni realizovat jakékoliv pokyny lobbyistů a mocných korporací na úkor Evropanů? Chceme, vážení ministerští předsedové čelit chaosu, který exity vyvolají, nebo se rozhodneme společně nalézt cestu z tohoto propletence nesmyslů?

A co je tedy v té EU tak špatně? Základ je v Evropské komisi, která se pasovala na tvůrce norem a členové komise mají zákaz ohlížet se na zájmy členských zemí, musí připravovat normy dle jakýchsi evropských pravidel, které však opět vytvořili nějací tendenčně uvažující a na vlastní cíle zaměření lotři. Funkční evropská komise však má sestávat z odborníků, kteří budou navrhovat pravidla v zájmu evropských občanů a pokud některá pravidla ta která země nepřijme, nic se neděje, nejspíše přijde o nějaké výhody a možná si to časem rozmyslí a dobrá pravidla později přijme.“

Ve zmiňované pohádce musel dát věci do pořádku královský princ, který z lásky ke svému děvčeti uviděl nepravosti nezastřeně. Není tam přece jen někde v tom evropském společenství nějaký princ, který se odhodlá Unii zachránit? Krásných a duchaplných dívek by v naší zemi našel spoustu.

 

Text reaguje na zvednutý prst pana Grygara v článku http://zpravy.idnes.cz/grygar-evropska-unie-brexit-d15-/domaci.aspx?c=A160617_175659_domaci_jj

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Pavlíková | sobota 18.6.2016 13:26 | karma článku: 39,52 | přečteno: 2594x