Minischengen – co ještě sociální státy v bezradnosti nad vlastní blbostí napadne?

Nizozemský ministr financí Jeroen Dijsselbloem velmi výstižně vyjádřil zdegenerované postoje bruselských nadlidí.

Dle Novinek (http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/387711-haag-opet-hrozi-minischengenem.html ) „nemohou natrvalo udržet sociální stát“, když bude trvale pokračovat  příliv žadatelů o azyl, státy na vnější hranice Unie je nebudou lépe chránit a východní země se nepodřídí kvótám. Prý je na pořadu dne minischengen, zahrnující Nizozemí, Německo, Švédsko, Rakousko a Belgii, tedy ty země, které nasávají běžence bez jakékoliv kontroly a kárají ty země, které to nedělají.

Vadí nám snad, pokud ve výše jmenovaných zemích skončí sociální stát a bude tam zase normální život? Naopak, demontáž nenormality v těchto zemích jim jen prospěje a schengen se bude moci zhluboka nadechnout.

Tito pitomci, jako např. nizozemský ministr financí a jemu podobní, kritizují okrajové státy Unie, že nechrání vnější hranice Unie, ale toť vše. Nekonají se žádná praktická opatření, která by nikoliv uprchlíky z vody lovila, ale zajistila, aby se vůbec nenaloďovali, nekonají se ani žádná sankční opatření, která by okrajové státy Unie donutila plnit své závazky (tedy, nevím, zda vůbec nějaké jasně vymezené závazky mají).

A do třetice, docela škodolibě mě těší, že si bruselští jsou vědomi, že násilím se kvóty prosadit nedají.

Bomba také přišla z Berlína:v tzv. Berlínském prohlášení, ve kterém se praví, že „chybné podněty“ (předpokládám, že zvací eurodestruktivní praxe) budou odbourány. Když postavím do protikladu maďarský plot, který zabránil přílivu běženců přes maďarské území a zvací praxi Německa a ostatních zemí minischengenu, nelze tyto dva přístupy ohodnotit jinak, než jedno obrovské plus pro Maďary a nekonečné množství obrovských mínus pro země minischengenu. Ale oni se i nadále považují za oprávněné vůdce Unie. Je to na zvracení. Kdyby si naši představitelé od Soubotky počínaje uvědomili, kolik šancí na vyniknutí v Unii mají, pokud budou nazývat věci sice slušně, ale pravým jménem, své příležitosti by se chopili. Sobotka je tedy ztracený, tomu už Angela přislíbila nějakou trafiku v Unii, ale jsou i další, neprovaření jako náš prezident, a ti by měli chytit příležitost za ocas.

 

Autor: Olga Pavlíková | sobota 28.11.2015 11:10 | karma článku: 36,78 | přečteno: 1047x