Kyselina a nehašené vápno a hrrr na ně

Spím nebo bdím? Do španělské Ceuty vniklo již podruhé přes sto Afričanů poté, co prostříhali oplocení a metali po ostraze enklávy kyselinu a nehašené vápno, takže 7 vojáků popálili. Pak prý zamířili do dočasného centra pro migran

Co se stane, když Evropan fyzicky napadne Evropana? Pokud je důkazní situace jasná, ihned poté, co je útočník dopaden, je izolován a posléze odsouzen k trestu. V článku https://zpravy.idnes.cz/ceuta-maroko-spanelsko-enklava-migranti-fdo-/zahranicni.aspx?c=A180822_120548_zahranicni_jj píšou, že útočníci na Ceutu byli umístěni mezi ostatními 1300 běženci a úředníci zjevně nebudou rozlišovat mezi násilníky a ostatními běženci, pouze budou do análů zapisovat, že šestnáctileté/třicetileté dítě přichází scelit rodinu v Německu. Ten článek je vůbec úžasný. Neodpustil si totiž připomenout, že ve Španělsku podnítila uprchlická krize „vlnu xenofobie a odporu vůči uprchlíkům“. Takže strana A metá na Evropany nikoliv poprvé kyselinu a nehašené vápno a strana B, tedy, ta, na kterou ta kyselina a vápno dopadá, jsou xenofobové.

Dokážu si uvědomovat, že snaha Afričanů dostat se do Evropy je realita, ale opravdu si připadám jako ve špatném snu, když našinec napíše, že ten, kdo je napaden a tudíž se brání proti pronikání útočníků na své území, je xenofob. Když takto uvažují lidé, kteří rozhodují o naší budoucnosti, jaké máme možnosti? Také kyselinu a vápno, klacky a vzpouru? Jenže to je patovka. Máme jinou zbraň a tou je jasná mysl. Ta časem tu tupost mocných rozleptá lépe, než kyselina, jen to chvíli trvá, než se lidem rozjasní v kritickém množství oblastí.

Autor: Olga Pavlíková | středa 22.8.2018 15:47 | karma článku: 42,69 | přečteno: 2146x