Kardinální skandál kardinálů

  Pobavila jsem se. Čtyři kardinálové se prý papeže v otevřeném dopise ptali, zda se třeba svatého přijímání skutečně mohou ve výjimečných případech zúčastnit i rozvedení, kteří znovu uzavřeli manželství.

Dopis vzbudil pobouření nejspíš proto, že kardinálové se papeže ptali, zda po Amoris Laetitia existují ještě „absolutní morální normy zakazující svou podstatou ďábelské činy a jež jsou závazné bez jakýchkoli výjimek“. Dali tak najevo, že papežský dokument tyto normy relativizuje a připouští výjimky. Proloženým písmem zde uvedené je citace z článku https://www.novinky.cz/zahranicni/422538-kardinalove-zpusobili-otevrenym-listem-papezi-velky-vatikansky-skandal.html na Novinkách.

Takže, milí zlatí, téměř všichni pácháte dle těchto pánů ďábelské činy, neboť rozvedených a v jiných sestavách provozujících sexuální život je nepřeberné množství a přesto nemálo těchto párů se zúčastňuje náboženského života a prahne po svatém přijímání. Pokud je toto ta naše západní křesťanská kultura, ke které se mnozí v reakci na islámský run na Evropu odvolávají, tak děkuji a fuj tajbl. Povyšujeme se nad středověkým islámem a co je toto? To je temno nejtemnější a nechce se věřit, že ta zpráva není kachna. Papež se prý k podnětu těchto kardinálů nevyjádřil a děkan nejvyššího římského soudu nápad kardinálů odsoudil, ale je co srovnávat. Radikální islám a radikální křesťanství, resp. cokoliv radikálního, mají mnoho společného. Například tupost, omezenost, velkohubost a agresi.

Autor: Olga Pavlíková | sobota 3.12.2016 11:01 | karma článku: 24,82 | přečteno: 997x