Kalergiho plán: legální genocida národů pomocí míšení ras

Titulek je převzat ze stejnojmenného nadpisu článku z listopadu 2015, který mi dorazil do mailu. Šílený článek o šíleném záměru mě donutil, abych se podívala na působení barona Kalergiho a zde následuje, co mi nabídly

některé zdroje i o čem přemýšlím.

Výše zmíněný článek je na adrese http://www.prvopodstata.com/2015/11/09/kalergiho-plan-legalni-genocida-evropskych-narodu-pomoci-miseni-ras/ .

Dle Wikipedie byl hrabě Richard Mikuláš Coudenhove-Kalergi – doktor filozofie - slušný chlapík (1894 – 1972) s československým občanstvím, který se narodil japonské matce a rakouskému šlechtici, otec polyglot ho údajně vychovával dvojjazyčně v maďarštině a v ruštině, dětství prožil v české pohraniční vesnici Poběžovice. V roce 1924 založil ve Vídni hnutí Panevropa-Union, jehož členy byli např. Albert Einstein, Thomas Mann, Otto von Habsburk, či Konrád Adenauer. Jednotná Evropa v jeho chápání měla stát na křesťanských principech svobody, míru, blahobytu a kultury. Jednotná Evropa na poli hospodářském, kulturním a politickém měla být protiváhou k USA, Rusku a Asii. Tolik z Wikipedie.

Před ním se na přelomu 19. a 20. století podobnou myšlenkou zabýval ve svých pamětech i průmyslník Werner von Siemens, který poukazoval hlavně na hospodářské nevýhody národních států a snížení konkurenceschopnosti na světovém trhu.a dokonce doporučoval „usměrnit vnitroevropské mocenské a zájmové otázky vyšším cílům“ (http://panevropa.cz/test-2-nazor/ ).

V Československu byla založena Panevropská unie v r. 1926, a to s československou a německou sekcí a hrabě Kalergi byl v přátelských vztazích s prezidentem Masarykem i ministrem Benešem. Na adrese http://panevropa.cz/ se lze seznámit s některými příspěvky současných členů tohoto hnutí a konstatovat, že jako sekta fungují konzistentně a hodně daleko od reality.

Z výše uvedeného mi vyplývá, že teoreticky je myšlenka panevropeismu správná, totiž, že volný vnitřní trh, jednotná měna a dočasná podpora území, které strádá, je rozumnou dohodou národních států vůči mocenským ambicím světových velmocí. Zakladatelé panevropeismu také zdůrazňovali, že nacionalistické a mocenské tendence vůdců jednotlivých států jsou hrozbou pro jednotlivé státy samotné a představovali si, že právě sjednocená Evropa takové tendence vykoření. Jenže zapomněli na to nejpodstatnější a to na člověka a jeho sklony. Když budou odstaveni od moci národní vůdcové, vůdcovství se ujmou nadnárodní vůdcové a nebudou jiní, než ti národní. Budou prostě chtít moc, a to za každou cenu, za jakýchkoliv okolností a pomocí jakýchkoliv prostředků.

Většina z nás již ví, že demokracie v EU je prázdné slovo, kterým se sice evropští politikové ohánějí na každém kroku, ale požadavek na skutečnou demokracii, tedy řešení všech problémů ve prospěch lidí, kteří jim dali mandát, považují za bzučení protivného hmyzu.

Nevím, z jakého důvodu a z pera koho vznikl článek, který mě podnítil k napsání tohoto blogu. V dnešní neušlechtilé době nám nezbývá, než se zabývat i podivnou tvorbou, protože i ta o nás ledacos napoví a nakonec, může v ní být skryto i něco, co je pravdivé.

Autor: Olga Pavlíková | sobota 9.1.2016 23:49 | karma článku: 37,01 | přečteno: 8408x