Je Orbán primitivní nacionalista nebo člověk, který stojí nohama pevně na zemi?

Mnozí z nás si oddechli, autobusy s rudými čínskými vítači odjely, už nemají koho vítat. A tak zase nastávají všední dny a všední starosti.

Všední starostí už se stal i ten příval běženců z jihu. Poslechněte si, jak to vidí maďarský premiér Viktor Orbán na https://www.facebook.com/czech.WeAreHereAtHome/videos/1544756915825271/

Nepřipadá mi vůbec nacionalistické, když říká, že

-   svoboda je jen tam, kde lze říkat pravdu, a to o čemkoliv, tedy i o nárůstu kriminality a terorismu v zemích postižených migrační vlnou

-   prvotní migranti si vytvořili v hostitelských zemích vlastní gheta, která jsou opěrnými baštami pro nové příchozí

-   celá migrace je plánovaná operace namířená proti svéprávnosti a svobodné vůli jednotlivých národů Evropské unie

-   bruselská agenda se intenzivně zabývá plány, jak vnutit všem zemím unie běžence i proti jejich vůli, a vůbec, jak maximálně omezit suverenitu jednotlivých států.

Premiér Orbán připomíná, že stávající multikulturalizační pokus se vymyká jiným historickým pokusům o ovládnutí území, které probíhaly za použití násilí, zastrašování, válek a fyzické likvidace protivníků. Tento pokus je založen na přemísťování nekonečného množství nekompatibilní a nerozvinuté populace na evropská území. Zde se krátce zastavím. Tak, jak se podněcovatelům nepokojů na středním východě vymkla z ruky tzv. demokratizace tohoto prostoru a překlopila se do radikálního terorismu, ke stejnému účinku dojde, pokud se záměr multikulturalizace EU podaří. A zde váhám, zda zrovna o toto jde těm podněcovatelům uprchlické krize. Domnívám se, že jim jde spíše o bezduchou masu konzumentů, kteří budou do sebe a pro sebe rychloobrátkově ládovat komodity, které otroci podněcovatelů vyplodí. Rychlost se bude ale muset stále zvyšovat, tak jak se musí každoročně zvyšovat HDP. Nejspíše asi bude nutné prohnat zeměkouli, aby se točila stále rychleji, aby to těm nenasytným korporátníkům stačilo na jejich skromné živobytí.

Orbán také připomíná, že se nejedná o akutní hrozbu typu přírodní katastrofy, ale že jde o plíživý proces. Proces, kdy se člověk musí vypořádávat se svým svědomím, na které cílí multikulturní vyděrači, kteří poukazují na morální povinnost pomáhat slabším. Jenže většina těch lidí nejsou slabší, nýbrž oni jsou navyklí na líný a tlachavý průběh dne, jsou svázání se svou násilnickou kulturou a věří slibům svých vůdců o konečném dobytí země zaslíbené.

Musím odcitovat: „houfy pomatených obhájců lidských práv cítí zdrcující touhu nás kárat a morálně se povyšovat“ Orbán však připomíná, že po celou dobu existence států byla vždy poskytována pomoc potřebným budovat si nové domovy, pokud byli ve svých původních domovech pronásledováni.

Nejpodstatnější z Orbánova projevu je konstatování, že pokud chceme zachovat své země a svoji kulturu, musíme se postavit nikoliv uprchlíkům, ti jsou pouze loutkami, ale Bruselu. Nedovolit Bruselu, aby se vměšoval do zákonů členských zemí, určoval, kdo bude ve které zemi žít a rozhodoval, jakou cenu za to zaplatí místní obyvatelé. Nelze tolerovat žádné bruselské vyhrůžky či vydírání. Orbán apeluje na Středoevropany, aby se ujali své role a postavili se Bruselu. A zde se vloudila chybka, která přece jen maličko připomíná nevyřešené náckovské komplexy. Středoevropanem je dle Orbána Maďar a Polák, nikoliv však Slovák či Čech. A tak ten slibný projekt zase podělal. Kdyby Orbán zapomněl na Čecha, nedivila bych se, náš lokaj Sobotkin hrdosti moc nepobral, ale že zasklil Fica, není fér. I tak se ale jedná o podnětný projev.

 

Autor: Olga Pavlíková | středa 30.3.2016 17:23 | karma článku: 35,44 | přečteno: 1460x