EÚ rovná se Merkelová?

„Státy očekávající finanční podporu unie musejí v řešení migračního problému projevit solidaritu“ prohlásila podle agentury DPA Merkelová na video vzkazu účastníkům neformálního summitu EU.

Doufá, že se jí podaří prosadit dohodu o společném azylovém systému. Merkelová se pravděpodobně považuje za nadčlověka. Člověk byť jen se špetkou sebereflexe by strčil hlavu do písku poté, co by pochopil, jak nemravné bylo nešťastné vítací gesto Merkelové pro muslimy z arabských a afrických zemí. Do Německa si tak sestěhovala nepřizpůsobivé a práce neschopné lidi v obrovském kvantu, s nimi vysokou kriminalitu včetně terorismu, obrovské náklady na vyživovací standard migrantů, velký nárůst nákladů na zajištění bezpečnosti, obrovský tlak na soudní instance, které jsou zavaleny stížnostmi migrantů, bezradnost při vyhošťování migrantů a tisíce dalších problémů, z nichž mnohé se teprve rodí.

Jak to, že si Merkelová dovoluje prosazovat jakousi dohodu o společném azylovém systému, když ona byla ta první, co funkční evropský azylový systém bezohledně porušovala a nejen vpustila, dokonce vlákala do země statisíce zlatokopů bez dokladů, bez vzdělání či bez jakékoliv vize se začlenit do místní společnosti? Řekne jí to také někdo ať již video vzkazem nebo přímo do očí?

Jak si někdo z tzv. lídrů EU může vůbec dovolit vypustit z úst myšlenku, že nějaký svéprávný subjekt něco musí? Jak to, že se takto napadené svéprávné subjekty rázně neohradí? Kdo a podle čích not se vůbec vytváří tzv „společný azylový systém“, když ten stávající je odpovídající a správný?

Normální je, že když je někdo v úzkých, zapátrá, kde se stala chyba, omluví se, pokud se jeho přičiněním stlala chyba a spolupracuje s ostatními na tom, aby se chyba neopakovala. Ne tak Merkelová, možná proto, že v německých dějinách už si zvykli na führery a těm se neodmlouvá.

Většina států sdružených v EU však na manýry führerů není adaptovaná a tudíž se od nich očekává, že se nenechají jakousi pokleslou ženskou vláčet.

Velmi se obávám nové podoby „dohody o společném azylovém systému“ a velmi obhajuji stávající principy pro udělování azylu. Jestli se státy nechají převálcovat Merkelovou tentokrát, pak už ta Unie je jen její a ostatní členové budou jen za lokajské šašky, kterým ona ze svých výšin vysype pár šestáků na podlahu.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/463719-chcete-penize-musite-byt-solidarni-s-uprchliky-vzkazuje-merkelova.html

Autor: Olga Pavlíková | sobota 17.2.2018 18:35 | karma článku: 35,62 | přečteno: 928x