Co mají společného EU a Zeman

Díky, velké díky Valonům zatím nedojde k podpisu smlouvy o volném obchodu mezi EU a Kanadou. Díky, velké díky Zemanovi nedostane Hermanův obdivuhodný strýc ocenění z hradu.

CETA prozatím ztroskotala, Valoni se postavili na zadní. Co je důležité je, že neprošla-li CETA, která měla být lakmusovým papírkem, neprojde ani mnohem nebezpečnější smlouva TTIP (USA – EU) Lidé si moc neuvědomují, jak důležitý je tento vývoj. Jistě není závadné, že se mezi zaoceánskými zeměmi a EU chystaly nějaké nové obchodní vztahy. Závadné však je, že se o těchto navrhovaných vztazích vše tutlalo, nejednalo se o nich na úrovních členských států, nýbrž tak, že zaoceánští lobbyisté pozvali pár evropských poslanců a komisařů na drink do prestižního podniku, pochválili jim jejich golfové hole a odpal a ležérně jim nakukali, že do Evropy potečou doláče po stamilionech, stačí jen, aby se dámy a pánové aktivně podílet na kampani za schválení těchto dohod. Jenže se tam našli i šťouralové, kteří se začali zajímat o podstatu tohoto procesu a jak už to u takových podvodných pokusů bývá, našli skryté nástrahy, které by poskytovaly zaoceánským dodavatelům skvělé odbytiště jejich braků, zatímco zaoceánské obchodní systémy jsou již předem zabezpečené před přílivem zahraniční produkce. Legislativně měly zaoceánské země tento proces zajištěný obdobně, jak jsme měli ještě před nedávnem vytvořeny spousty našich smluv např. s bankami tak, že spory neřešil nestranný soud, nýbrž rozhodce, tj. subjekt ve službách banky.

No a již se blížím ke srovnávacímu bodu, co má společného EU a Zeman. EU je šokovaná, že si nějací Valoni cosi samostatného dovolili. EU je totiž prvoplánově postavena tak, že se jedná o unii nesvéprávných členů s královsky zaplacenými „zástupci“, kterým stačí pochválit ty jejich golfové hole a vůbec nemá ani náznakem připravený postup pro situace, kdy zlovolné nařízení neprojde diky nějaké „chybičce“, t.č. např. kvůli vzpurným Valonům.

My máme pana prezidenta, který z velmi politováníhodných pohnutek zakázal našemu ministrovi kultury, aby se setkal s dalajlámou, jinak jeho strýce Jiřího Brady vyřadí z listiny pro udělení státních vyznamenání. A už strýce vyřadil. Pan Zeman hraje stále podle stejných not: „já mohu lhát, za prachy se lísat k těm nejnebezpečnějším režimům, vyhrožovat a samozřejmě i trestat, politická korektnost těch, po kterých šlapu, funguje a lokajů mám dost na to, aby přehlušili případný občasný nesouhlas“. Jenže, kde je part, který lze použít v případě, že to s politickou korektností praskne a podrobnosti o vyhůžce jsou zveřejněny v plné parádě?

Je to absurdní a neuvěřitelné, jakými cestami se vydala EU i pan Zeman. Jedno vím jistě, že přežijeme jak EU, tak Zemana

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Pavlíková | sobota 22.10.2016 0:34 | karma článku: 23,97 | přečteno: 991x