Burešovy dotační podvody má na triku v první řadě EU

Všichni to dávno ví (včetně prezidenta), totiž, že Agrofert ovládá Babiš, říkají tomu skrytě (ale dá se říci, že naprosto zjevně), tudíž dotace z evropských fondů přidělené Agrofertu, jsou podvodně získané.

Právní stránku celého případu probírají povolaní např. v článku https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zadna-byvala-firma-brusel-detailne-popsal-jak-babis-vladne-agrofertu-73270 , mne ovšem zajímá, jak je možné, že Evropská unie vypisuje nějaké (často stupidní) dotační programy, kdy jsou daně vybrané od občanů EU rozhozeny tak, že dravec na ně dosáhne a blbeček ostrouhá. Kde jsou pravidla, kdo ty dotace může čerpat, když se dozvídáme, že někdo posbírá např. třicet bodů ze sta a dotaci získá a projekt jiného je daleko lépe bodově ohodnocen a nic nezíská. Evropští auditoři v rámci kontroly Agrofertu Česku vyčítají, že české úřady dotace Agrofertu bez omezení přihrávají. Já ovšem žasnu, co to je za chlív v té evropské dotační politice, když k něčemu takovému může vůbec dojít, protože Babišův Agrofert je v rámci EU vlastně jen bezvýznamná položka a že takto podvádějí další a další korporace, o tom nemůže být pochyb. On má Bureš vlastně pravdu, že co není zakázáno, to je povoleno.

Takže teď by Amnesty international měla podat další žalobu, a to na celou EU a ta by se měla týkat naprosté absence jakýchkoliv pravidel pro čerpání dotací, na které se občané unie po korunkách skládají a za tyto do nebe volající nedostatky by se měli zodpovídat konkrétní bruselští úředníci.

Páni evropští poslanci, vy byste měli obratem přimět příslušnou sekci k prověření národních pravidel týkajících se přidělování dotací ve všech zemích EU, a protože nepochybně příslušná zjištění budou do nebe volající, omluvit se všem občanům EU za neschopnost, ignoraci, či případně i zlou vůli, dále nastavit jednoznačná pravidla a zajistit přísné kontrolní mechanismy pro čerpání evropských dotací a rozhodně minimálně rok se celý bruselský ansámbl obejít bez výplaty. Úspora by to byla odhadem minimálně 10 miliard korun, ty by mohly jít třeba „řeckým sirotkům“.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Pavlíková | čtvrtek 5.12.2019 1:04 | karma článku: 27,14 | přečteno: 965x