Burešovo Česko

a kauza kytice v koši. Připomíná to trenky na hradě, tedy vtipný a zároveň důkladný odkaz na odpor vůči jednání prezidenta. Žádná Amerika a její pistole, jen zkratka ve formě výstižného vzkazu prezidentovi.

Kytice v koši od lidí, kteří jsou sice představitelé republiky, ale ve skutečnosti bizarními osobami s totalitními kořeny v sobě, jsou výmluvným gestem odporu. Většina národa je však jakoby bezmocná vůči osobám, které se semkly kolem Zemana a Bureše. Tito obyčejní lidé hodnotí kytice v koši jako něco neuctivého, „srovnatelného s tolerancí Batistových vojáků a Castrových partyzánů i kubánské tajné policie…“(Citovala jsem pana Petra Lišku a jeho první blog) – jeden přiklad z mnoha.

Je-li řeč o úctě, jejím protikladem je neúcta. Kytice v koši od gaunera je vyjádřením neúcty ke gaunerovi a pokud se někdo odhodlá k takovému výraznému gestu, už je zjevné, že toho gaunerství je příliš.

Burešovi a Zemanovi uctívači jsou v plném nasazení, protože jim vyhovuje lež a podlost a pokud by o to měli přijít, ztratili by smysl života. Proto makají. Ono se to samozřejmě změní a pak bude zase jen na lidech, zda dají prostor takovým, kterým vyhovuje zmar.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Pavlíková | neděle 18.11.2018 10:55 | karma článku: 25,27 | přečteno: 830x