A je to tady. Politická korektnost jde do háje, nastupuje sprostá pavlač

Zákon kauzality, neboli příčiny a následku je neoddiskutovatelný a máme pro něj další dějinný příklad ze současného politického i společenského dění.

Ve vývoji lidské společnosti nejsou náhody, jen záleží na tom, na co tato společnost zaměří svoji pozornost, čemu tzv. uvěří. Pokud uvěří, že bude-li se klaněti zlatému teleti, ochrání je tele před všemi nástrahami i nepřáteli, bude mít smůlu, protože se tak nestane. Pokud společnost pochopí, že ona sama je strůjcem svého osudu a na ní záleží, zda budou její příslušníci prožívat naplněné životy, bude se rozvíjet a vědomým překonáváním překážek nashromáždí spoustu potřebných zkušeností ke svému prospěchu.

Euroatlantická společnost konce 20 a začátku 21. století vsadila na politickou korektnost, tj. na zastírání pravdy, na faleš a na ustupování nátlakovým skupinám.

Na věčné časy budovaný komunismus se zhroutil a nahradil ho po euforickém nadšení neomarxistický socialismus prošpikovaný tunely. Proč? Protože lidé se se zlovolným komunismem smířili a přijali ho do svého prázdného nitra, takže vlastně neumí žít ve svobodě a ani o to nestojí.

Politická korektnosti už je natolik profláknutá a natolik se příčí lidské přirozenosti, že se lidé již delší dobu rozhlížejí, čím ji nahradit. Nabízí se sprostota, hurá – to je to pravé jednoduché řešení, které zvládne každý (jeden z mnoha příkladů: https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/429775-kongres-vam-nakope-zadek-vzkazal-moskve-republikansky-senator.html )

Stále klesáme, stále si neuvědomujeme, že my jsme strůjci svých osudů. Zbavme se politické korektnosti, ale vyhýbejme se obloukem sprostotě, osobním atakům a vyhrůžkám. Jsou totiž ze stejného zlovolného pytle.

Autor: Olga Pavlíková | neděle 19.2.2017 14:12 | karma článku: 36,89 | přečteno: 2612x