Budou policejní prezidenti nakonec tři?

Verdikt Nejvyššího soudu, podle něhož svědectví policistů z místa činu není v hlavním líčení použitelné, je další paskvil, který vyšel z rozhodnutí Nejvyššího soudu a odporuje selskému rozumu. K čemu potom bude policie něco vyšetřovat, když nemůže svědčit ve chvíli, kdy je to nejvíce potřeba.  

Je to dehonestace jejich práce a jejich potřeby ve prospěch našich občanů. Dost na tom, že jejich vyšetřování a mravenčí práci často zazdí státní zástupci, protože není politická vůle některé kauzy prošetřit a došetřit. Další z otazníků, který si musí položit každý z nás a také si sám odpovědět: „Žijeme v právním státě?“  Při úterním projednávání v poslanecké sněmovně, zda vydat pana poslance Doc. MUDr. Bohuslava Svobodu, CSc. k trestnímu stíhání, jsem se nestačila divit, jak ODS hájila náš právní stát. Není divu, protože za poslední období jejich vládnutí a současně odtržení od reality, žijí asi ve svém právním prostředí. Policie ztrácí svůj význam a občané ji začínají vnímat jako naprosto nefunkční útvar. Stále méně policistů je v terénu, nemají dostatek prostředků na pohonné hmoty a ani k výkonu své práce. A není to vina policistů, to je důsledkem naší české politiky.

Opravdu jsem zvědavá, jak s touto situací naloží nový ministr vnitra a zda poznají občané nějaké změny. Můžeme si ale oddechnout, že už nebudeme mít 2 policejní prezidenty. Vůbec by mě neudivilo, kdyby byli ve finále 3. V tomto státě je možné všechno.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Olga Havlová | čtvrtek 6.2.2014 13:25 | karma článku: 11,89 | přečteno: 308x