Živnostníci jsou solí této země!?

Odstartovala kampaň ODS před volbami do Sněmovny. Stejně jako Vánoce začínají každý rok dříve, začínají dříve i volební kampaně. Téma první – živnostníci! Doteď se k nim sice vláda chovala tak, jak se chovala, ale odteď si jich bude považovat! Jsou dokonce, slovy předsedy vlády, solí této země!

Ach ano, jsou sice solí této země, ale jejich osudy jsou vládě po celé volební období zcela lhostejné. Namísto zjednodušení byrokracie, snížení daní a odvodů, se živnostníci mohou leda těšit z toho, že budou prvním tématem předvolební kampaně občanských demokratů a budou na billboardech. Jaká to pocta!

Sice nebýt výroku stínového ministra Mládka z ČSSD o živnostnících-parazitech, tématem prvním by se nestali, ale proč toho nevyužít, že? Líbivé je to dostatečně, pravicové také, jen do toho!

Jenže. Situace živnostníků se povážlivě zhoršila právě za posledních 7 let, kdy je u moci pravice. Asi nejinak by tomu bylo, kdyby byla u moci levice, jenže není. A byla to právě jen a jen tato vláda, která pro živnostníky neudělala vůbec nic. Ba dokonce jim ještě více „nasolila“ – daní, odvodů, byrokracie.

Takže je od vlády moc hezké, že pojala tuto kampaň jako „poděkování téměř milionu živnostníků, že do svého podnikání dávají všechno.“ „Živnostníci jsou lidé, kteří stojí na vlastních nohou, nenatahují ruce ke státu a dávají i v době ekonomické krize práci mnoha zaměstnancům. Za to si zaslouží respekt a podporu.“ (Petr Nečas, www.ods.cz)

Ale právě proto, že jsou živnostníci, jací jsou, by to chtělo místo keců v kampani, konkrétní kroky, protože jinak přinesou tyhle plakáty jen obrovskou vlnu nevole a rozhořčení, namísto toužebně očekávaných hlasů a zisku několika procentních bodů navrch.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Olga Bartoňová | úterý 14.5.2013 15:35 | karma článku: 43,22 | přečteno: 4376x