Škodovka zdražuje? Neměla exportérům intervence ČNB pomoci?

„Slabá koruna už zvedá ceny aut. Jako první překvapivě zdražuje domácí Škodovka.“ Toliko dnešní titulek serveru ihned.cz. Od intervence ČNB zdražuje pomalu, ale jistě všechno. Tak a teď tu o těch pracovních místech…

Lidé nevzali obchody útokem. Ti, kteří nějaký větší nákup plánovali, sice nakoupili třeba o něco dříve, ale jinak?

Došlo ke zdražení. Zdražují pohonné hmoty, zvýšily se náklady všeho dovozového zboží a …? Euro bude možná ještě dražší. Možná až za 28,- Kč! Tak a to máte za to, že nenakupujete tak, jak máte! Vždyť jsme vám říkali, že nemáte odkládat spotřebu a začít utrácet, ne?! Teď abychom tu korunu ještě více přiškrtili… Máme my to ale centrální bankéři těžký život… Pracovní místa jsme vám slíbili a vy nic!

Nevím, o jakých pracovních místech, ve které ČNB tolik doufá a které se díky dražšímu euro mají udržet a vytvořit dokonce nová, bankéři mluví. Žádná nebudou, jak by to asi firmy udělaly? Zásahem ČNB má většina živnostníků a výrobních firem hned vyšší náklady a budou rády, když někoho spíše nebudou muset na Vánoce propustit, to bude scénář mnohem realističtější... A pak bude co, milí bankéři? Euro za 30?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Olga Bartoňová | středa 20.11.2013 11:25 | karma článku: 34,37 | přečteno: 1445x