Zrušení malých parlamentů bude mít následky

V televizních rozborech zabývajících se odstoupením Sobotky se nikdo z odborníků nezmínil o tom, jaký vliv může mít na snížení oblíbenosti ČSSD zákaz kouření v hospodách, našich miniparlamentech

Své si odskáče ANO i KDU-ČSL, naopak totálně již mrtvé ODS se vzmáhá, protože jako jediná se proti tomuto zákonu vzepřela a navíc se nás snaží částečně bránit před nesmysly z EU. Nikdy bych nevěřil, že ODS ještě někdy kdy bude i jen trochu někdo fandit. Všichni naši zástupci v EU z vládnoucích stran jsou totiž výslovně proti svému národu a poklonkují se té rozum beroucí nesmyslné byrokracii.  Kde ta suma nařízení skončí? Nebylo by rychlejší nedávat některá neuposlechnutí nařízení EU rovnou k soudu? Stejně tak by to pomohlo v USA presidentovi, vlastně by ani nemusel být, šetřilo by se časem a vše by řídily a ovládaly nejvyšší soudy. Každé trochu důležitější rozhodnutí Trumpa musí stejně schválit soud a to prý president USA má jednu z nejvyšších pravomocí.

Je dobré sledovat křivku oblíbenosti ČSSD a ODS v posledních dvou měsících. V hospodách jen malá část hostů věřila, že to s tím zákazem mysleli vážně a určitě se to nějak na poslední chvíli vylepší, ostatně tomu tak bylo vždy, i Babiš začal alespoň trochu řečnicky couvat. Zlom oblíbenosti nastal právě v okamžiku, kdy si ta necelá třetina lidí uvědomila v reálu ono odebrání další svobody. Nejde však jen o zákaz kouření, více děsí další zákazy ve věcech, které by si nikdo předtím nedovedl ani představit. Bude to příště zákaz vycházek po desáté, nebo pití alkoholu před dětmi, nebo jen tak na ulici, přijdou kontroly popelnic a potrestání vyhození skla, plastu, nebo zbytků zeleniny? Nemyslete si, vše jsem již někde četl a je toho daleko víc.

Zákazem kouření se zrušily debatní kroužky, vyhnala se nejen kuřácká část diskutérů, ale i nekuřácká, protože bez nich by tam seděli sami. Maminky s dětmi si ještě nezvykly chodit do putik a tak jsou tato místa liduprázdná. Vrchol kritiky si vládní strany vyslechnou v zimě, ti tolerantnější a zdravější zatím chodí debatit před podnik. Někteří chodili do hospod především společně sledovat hokej a fotbal, jak ale sledovat tato utkání z chodníků v dešti a sněhu, jak odborně fandit a kritizovat aby to všichni slyšeli. Většina demonstrací se odbývala v debatách u piva, nyní se bude třeba sejít na náměstích a řešit i malé problémy ve větším měřítku.

Zatím se dělají jen zákony, které většinu potěší a menšinu potrestají. Někdy je ta menšina ale natolik naštvaná, že si bude tyto zásahy do svobod dlouho pomatovat. EET také potěšila větší část obyvatelstva, jenže brzo tato většina poznala, že se pouze zvýšily ceny a bude nutné přibrat úředníky. Tvůrci zákonů požadují - vy pracující nereptejte, spravedlnost nechte na nás, soudy vědí komu pomoci a koho potrestat pokud jim poradíme a  na nás je co uznat za pravdu a komu pomoci. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oldřich Šrámek | čtvrtek 15.6.2017 10:24 | karma článku: 30,51 | přečteno: 759x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67

Oldřich Šrámek

Koronavirus

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86