Život a vesmír lze chápat i jinak

Kdo se zajímá o poslední výsledky vědy a je mu zatěžko prodírat se množstvím knih o fyzice, genetice a především kosmologii, má možnost si přečíst 134 přiložených stránek. Provedl jsem výtah nejpodstatnějších částí z knih těch nejvýznamnějších světových vědců a doplnil někdy pochybnostmi běžného laika.

Příloha je určena lidem zajímajícím se o problematiku vzniku vesmíru a života z pohledu amatérů, kteří se jen ztěžka orientují ve sporech vědců. Jestliže dříve byla uznávána a povolena jedna oficiální teorie, dnes je jich mnoho a určit která je reálnější je stále složitější. Uvedené knihy byly vybírány se záměrem dojít k jistým závěrům, se kterými by možná nesouhlasili ani jejich autoři. Někdy ani samotní vědci netuší, jak se jejich spory a nápady dají pochopit a kam až mohou vést v jiných oborech. Nemohu tvrdit, že následující popis je zaručeně to správné řešení uvedených problémů, to ale nemůže s jistotou tvrdit ani dnešní oficiální věda.

Těžko se vědcům vysvětlují kruhy v obilí, homeopatie, zrod všeho živého a především pak člověka myslícího. Vysvětlit vlastní myšlení je natolik problematické, že se vážnější pokusy odsouvají do daleké budoucnosti. Tyto těžko vysvětlitelné problémy si mohou dovolit řešit zatím jen volnomyšlenkáři, kteří nejsou povinni přikyvovat právě v té době povoleným dogmatům. Dnes je mnoho nových teorií, které jsou oficiálně potlačovány a někdy i zesměšňovány, přestože je vyslovili i významní vědci.

V poslední době se pohled na kosmologii změnil natolik, že zrod a jedinečnost pozemského života již není jedinou alternativou, vesmír vzrostl takřka na nekonečnou velikost a navíc dostává podobu těch nejodvážnějších teorií, jaké si kdo dovede ve své bujné fantazii představit. Stále větší vesmír dává více zapravdu multivesmírům.

Dochází doslova k matení myslí všech, kteří se o existenci života a vesmíru trochu zajímají a to jen z toho důvodu, že se astronomové, fyzici, kosmologové a biologové dostávají stále do větších potíží. Chaos roste spolu s bezradností. Dříve existoval pouze jeden povolený světový názor, dnes jich je mnoho a ani jeden nemá větší váhu, protože změřitelný ani logický důkaz neexistuje. Astronomie, fyzika, matematika a biologie roste do rozměrů, které se neslučují se sjednocujícím vysvětlením všeho jednou společnou teorií. Každá snaha o propojení současného poznání je prozatím provázena ještě větším zmatkem. Chtěl bych předem upozornit na to, že přečtené knihy jsou od významných vědců, kteří své myšlenky napsali před několika málo lety, a proto se tato moderní věda většinou neslučuje jak s naší oficiální školskou vědou, tak i s tou, kterou nám prezentuje veřejnoprávní Česká televize.

Pokud některý zájemce neotevře přílohu s formátem PDF, mohu mu ji poslat v jiném formátu.

 

Autor: Oldřich Šrámek | pondělí 28.4.2014 7:44 | karma článku: 10,15 | přečteno: 608x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67

Oldřich Šrámek

Koronavirus

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86