Z plomby vznikne bomba

Příspěvek 400 Kč za běžnou amalgánovou plombu zubařům se může stát příkladem pro doplácení na takřka všechny nemoci.

 

Ať si vláda vymyslí rozumnější způsob vylepšení finanční situace lékařů a pojišťoven, ale s tímto naivním způsobem si z lidí dělají jen legraci. Každý z nás dobře ví, že ne za všechno si člověk může sám. Jsou jisté genetické předpoklady, které nás nejen se zuby vláčí životem. Navíc, jestliže se prosadí placení běžných plomb, přijde na řadu i placení za léčení drogových, alkoholických, nikotinových a stravovacích závislostí. K nemocem způsobených si vlastní vinou lze připočítat i gamblerství a přepracovanost. Není třeba se zmiňovat o případech úrazů, způsobených vlastní neschopností.

 

Nedávno vědci zjistili, že na kaz zubů mají nejhorší vliv škroby, u nás především z brambor. Škrob se již v ústech přeměňuje na cukry a ty tak s daleko delší expozicí mají možnost devastovat zubní sklovinu. Dříve bylo v zubních ordinacích k vidění mnoho plakátů s radou konzumovat mléko, vejce, ovoce a zeleninu. Mléko i vajíčko podporuje růst buněk, pro mladé organismy je to důležité, ale pro dospělé až nebezpečné a to pomíjíme vliv cholesterolu. Ovoce je plné cukrů a zelenina může obsahovat škroby. Kde berou experti ve vládě jistotu, že právě tento rok dospěla světová věda ke konečnému poznání toho, co má člověk jíst a jak se má chovat, aby jeho tělo došlo bez újmy zdraví do sta let života, vlastně abychom byli přesní, do 65 let.

 

Kvůli zkaženým zubům nás zubatá nenavštěvuje tak často jako dříve. Jiné to je u nemocí způsobených nadmírou přejídání, nebo naopak anorexii. Oba případy jsou příkladem dokonce záměrného sebepoškozování, ne o nedostatečnou péči.

Autor: Oldřich Šrámek | čtvrtek 30.9.2010 11:30 | karma článku: 14,20 | přečteno: 1117x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67

Oldřich Šrámek

Koronavirus

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86