Řecko je bohaté

na historii, nerostné suroviny a rozumné na využívání hloupé konstelace EU. Proč si ničit své zásoby všemožných vzácných prvků od zlata až po uran, když jejich těžba je pracná a navíc škodí životnímu prostředí.

 

 

Na včerejší Interview ČT 24 byla pozvána Markéta Šichtařová a zpovídána byla Zuzanou Tvarůžkovou tak, aby neřekla nebezpečně souvisle celou skutečnost. Přesto se pozvané ekonomce povedlo neobvykle srozumitelně a logicky vysvětlit to, co se snažili zazdívat a nalhávat všichni obvykle televizí zvaní „experti“. Jak to stejně jednou skončí, ví více lidí, než si naši vůdcové myslí, ale nejsou pozváni svůj názor uvést.  V naší povinně placené televizi nás systematicky navádějí na směr určený evropskou unií i za cenu nesmyslů a navádění ke stále většímu úpadku. V podstatě by pro nás měla být dnešní situace v Řecku poučením jak se má členství v EU využívat. U nás je vše opačně, zrušil se výhodný zbrojařský průmysl, vodovody a kanalizace prosperují pro vůdčí státy EU, průmysl patří zahraničím firmám a my tu jsme určeni jen k výrobě bez nároku na vlastní prodej a následný vývoj. Kde je průmysl strojírenský, textilní, sklářský, obuvnický, těžební a mnoho jiných?

Pro Řecko by bylo nejlogističtější vystoupit z EU, nechat si propadnout splatnost dluhů, a následně se stát rozumným Norskem nebo Švýcarskem, vždyť se tyto dva uvedené státy ekonomicky i politicky nemají tak špatně. Tento postup bych přál i nám. Názor, že rychle vytisknout vlastní měnu je neproveditelné, je nesmyslný. Vzpomeňme si, jak nám Rusové tiskli bankovky pro reformu v roce 1953 a Angličané v roce 1993.

Stále víc tisknutých ničím nekrytých eur však bude jednou mít menší hodnotu než některé národní měny. Poučení Německa z meziválečného tištění milionů určených k nákupu jednoho rohlíku by mělo být varováním pro EU a tedy především pro Němce. Cenné papíry jsou v podstatě přehnaně ceněné, jednou musí jejich hodnota klesnout na skutečnou hodnotu. Z podílových a důchodových fondů bude postupně ostudné uvolňovat peníze nepracujícím lidem, kteří přes svou vnímanou nepotřebnost jsou ale stále voliči. Dějí se v EU až neskutečné příkazy a tak se jednou možná i důchodci zbaví možnosti voleb, nedivil bych se. Například žádost o povolení a následné zaplacení za vyfocení čehokoliv kdekoliv, je toho důkazem.

 

 

 

Autor: Oldřich Šrámek | středa 8.7.2015 17:49 | karma článku: 28,93 | přečteno: 1382x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67

Oldřich Šrámek

Koronavirus

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86