Poslanci pozor, Češi jsou vynalézaví

  a nejen nekuřáci. Až budete rušit valnou část českých hospod zákazem kouřením v nich, nezapomeňte domyslet i různé okolnosti, které by tento zákon mohly obejít.

 

Tato demokratická snaha za každou cenu zvýšit délku života důchodců může být obcházena různými nápady jak legálně pokračovat v podnikání u hospod s kuřáky. Sám již jeden nápad mám, ale zatím jej neprozradím, protože zákonodárci by jej předem znemožnili přidáním omezujících podmínek.

Představme si ale variantu ještě v současné době dovolenou, kterou poslanci za každou cenu přesto chtějí znemožnit. Jsou vedle sebe naprosto shodné hospody, stejné velikostí, vybavením, kvalitou a sortimentem nápojů, čistotou i stejně příjemnou a ochotnou obsluhou. Rozdílný je pouze vchod do těchto dvou hospod, jeden je třeba o 5 metrů dál na této totožné ulici. V jedné putice se podává jídlo a nekouří, v druhé se nevaří, ale může se tam kouřit a pít. Ta sociálně demokratičtější poslanecká část chce ale dát šanci nekuřákům zajít jako naschvál i do té dnešní kuřácké hospody, kde se nevaří a vyžadovat jídlo jen proto, že se mu nechce jít o 5 metrů dál. Jinak tuto nesmyslnou a zbytečnou buzeraci nelze chápat. Neznám kuřáka, který nutně musí hned po jídle si zakouřit, většinou zaplatí a odejde si zakouřit ven, nebo se rychle přemístí do hospody, kde se může kouřit. ANO i sociáldemokraté zákaz kouření v hospodách spolu s elektronickou evidencí tržeb určitě prosadí, protože i obyvatelstvo má vždy většinový podíl odporu. Kuřáků je míň než nekuřáků a proto vezmi je čert, říká si většinová část obyvatelstva, také soukromých podnikatelů je míň a proto ať platí, nás z většiny to nezajímá, pouze se divíme, až když sháníme horko těžko řemeslníka. Měli by si vládnoucí představitelé uvědomit, že lidé při pohledu na přímo otřesnou manipulaci a lži z ČT, až směšně naivní, normálnímu člověku nepochopitelnou migrační politiku a stále narůstající počet svobodu omezujících zákonů nejen od našeho parlamentu, nebudou příště tyto jejich strany volit. Sám se stydím, že jsem jednu z nich volil a tu chybu již neudělám.

Autor: Oldřich Šrámek | sobota 9.1.2016 18:22 | karma článku: 30,15 | přečteno: 832x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67

Oldřich Šrámek

Koronavirus

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86