Peake je špička

Ano, stala se takřka v přímém přenosu špičkou ledovce vládnoucí garnitury. U žen se dá pochopit záměna pojmů „kobercový nálet“ a „luxování koberce“, ale výrok při svém jmenování: „Pokud dojde k některým drobným změnám v budoucnosti, samozřejmě o tom budu informovat v první řadě ty, kterých se to týká, případně koaliční partnery, a potom samozřejmě veřejnost" je srozumitelný všem, jiný výklad neexistuje.

Vojska minulosti, současnosti i budoucnosti nejsou nástrojem pokroku, jak někteří tvrdí, ale prosazovatelem mocenských zájmů. Po pádu komunismu jsem za největší úspěch považoval zrušení vojenské povinnosti. Většina lidí o vojenský dril nestojí a těm několika chtivým ať je umožněno se uplatnit v drobné armádě. Je dokonce vhodné, aby vojsku veleli civilisté s nejmenší dávkou testosteronu, nejlépe ženy. Potud je vše v pořádku, nesmí se ale lhát!!!

Jak máme věřit slovům o boji s korupcí v minulé fázi jejího působení ve vládě? Jak to vlastně bylo ve skutečnosti s aférami ve straně VV? Hezkým ženám jsou přednostně odpouštěny drobné přestupky, lidstvo to má podvědomě zakódováno. Po lži před zraky celého národa se ale ministryně představila jako člověk, který nevnímá kohokoliv mimo sebe. Od tohoto okamžiku ji nelze věřit ani slovo.

Nejde o to, že jednoho přemístila a druhého vyhodila, na to měla později nárok, jde ale o to, že jeden den něco řekne jako Zápotocký a druhý den vše obrátí. Samozřejmě existují i milosrdné lži, třeba v případě vydírání, nebo ohrožení někoho blízkého. Například Zápotockého měnová reforma byla provedena k nelibosti všech pracovitých a šetrných lidí, byla zaměřena ke snadnému zpevnění měny a ukázala národu cestu, jak se buduje socialismus. Jaké bude vysvětlení nové mistryně obrany?

Autor: Oldřich Šrámek | sobota 15.12.2012 12:09 | karma článku: 35,66 | přečteno: 2593x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67

Oldřich Šrámek

Koronavirus

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86